VIDEO: G-zeiler Robbe, “Op het water word ik altijd rustig”

Robbe Verswijvel, samen met z'n mama en zusje

Dankzij Sailability, de Royal Yacht Club België en De Ouders vzw konden op zondag 12 juni zowel ervaren als minder ervaren zeilers met een beperking, gaan zeilen met een aangepaste zeilboot. Wij gingen het water op met G-zeiler Robbe Denissen. Robbe werd bijgestaan door fokkemaat Nicolas Verlinden en Kapitein Ron. 

Wij zeilden mee aan boord van de Venture met Robbe Denissen, samen met z'n mama en zusje. Fokkemaat Nicolas Verlinden en Kapitein Ron zorgden samen voor een veilige en leuke zeiltocht over het Galgenweel. 

 

Voor Robbe was het niet de eerste keer. Hij was twee jaar geleden al een keertje meegezeild en was toen ook al erg enthousiast. 

“Na even op het water word ik erg rustig,”  wist Robbe, “Dat komt door het water en de wind.”

Fokkemaat Nicolas Verlinden wordt op dit moment opgeleid als hulp-zeilbegeleider, De bedoeling is om op korte termijn een versnelling hoger te schakelen en hem ook meer verantwoordelijkheid te geven. Dat is iets waar Nicolas zelf enorm naar uitkijkt en ook ontzettend trots op is. Nicolas bleef tot het allerlaatste moment présent als vrijwilliger, hielp mee tot iedereen weg was en tot alles netjes was opgeruimd. 

Kapitein Ron: “Alle beetjes helpen om de G-gedachte te doen groeien. De actie van zondag 12 juni kadert in een nieuwe strategie die wordt ontwikkeld om Sailability als organisatie meer 'gewicht' te doen krijgen, het G-gebeuren binnen de samenwerkende clubs te 'verzelfstandigen' en dus G te doen groeien. Als organisatie moet je 'groter' durven denken en handelen.” 

De bootjes zijn speciaal uitgerust voor mensen met een beperking. Zo is de Venture uit het filmpje uitgerust met een bulbkiel zodat hij niet kan omkantelen. Om de G-zeilers veilig aan boord te krijgen, wordt onder meer gebruikgemaakt van een tillift.

Robbe Verswijfel na zijn zeiltocht

Niets dan vrolijke gezichten op en langs het water gisteren. Een hartverwarmend evenement dat we in de toekomst zeker opnieuw de nodige aandacht willen geven. 

nvdr: Robbe Denissen kreeg in het filmpje per ongeluk een foute achternaam, het is dus Robbe Denissen i.p.v. Robbe Verswijfel waarvoor onze welgemeende excuses.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: