Veronicarace moet noodgedwongen baan wijzigen en start niet buitengaats

Veronicarace

Alle weerberichten voorspellen het: in de nacht van zaterdag op zondag zal de zuideliijke stroming die overdag nog tropisch weer naar ons brengt onstabiel worden. Er worden gemiddelde windsnelheden voorspeld van 25-30 knopen wind en tijdens de buien en onweders spreken somige weerberichten van +40 knopen.

We spraken met Willem Johannesma, voorzitter van het Deltaweekend en Veronicarace:

“De organisatie heeft besloten om niet buitengaats te starten. We hebben ons heel de week goed geïnformeerd qua weersvoorspellingen en we hebben besloten om voor een alternatief te zorgen. Het is niet zozeer de continue wind die er zal staan maar wel wat er in de buien zit. We willen geen risico nemen.”

Op onze vraag of er naar een alternatief wordt gezocht vertelt Willem ons dat er een lange Goofies baan zal georganiseerd worden op de Oosterschelde tussen Colijnsplaat en de Roompot die een 4-5 uur zal duren.

Screenshot: SQUID X, Arome Grib files

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: