Extra Djinn winnaar van de alternatieve Veronicarace

Het team van Extra Djinn winnaar van de alternatieve Veronicarace

Colijnsplaat, 19 juni 2022 – De winnaar van de alternatieve Veronicarace komt volgende week terug naar Zierikzee om zijn titel Zeeuws kampioen in de ORC-2 klasse te verdedigen. Schipper Michel Dorsman van Jachtclub Scheveningen won afgelopen zaterdag de alternatieve wedstrijd van de Veronicarace.

Deze beroemde wedstrijd op zee over een afstand van meer dan 100 mijl was zaterdagmiddag door de organisatie afgelast wegens slechte weersvooruitzichten. Snelheden van meer gemiddeld 25 knopen wind met uitschieters in (onweers)buien tot 40 knopen vond de organisatie niet verantwoord. In plaats daarvan werd zaterdag een wedstrijd gevaren op het beschutte water van de Oosterschelde. De start vond plaats vanaf de wal in Colijnsplaat. Er werd een baan van ongeveer 19 mijl gevaren, waarbij de aanvankelijk zwakke wind aanwakkerde tot circa 15 knopen. Genoeg voor het team van Dorsman om met zijn zeiljacht Extra Djinn, een X-362 sport, de overwinning op te eisen in de ORC-all klasse.

Opening door burgemeester
De officiële opening van de 50e editie van het Deltaweekend, het grootste en oudste meerdaagse zeilevenement in de Zeeuwse delta, geschiedt door de burgemeester van Schouwen-Duiveland, Jack Van der Hoek, tijdens een receptie op ’t Luitje te Zierikzee op vrijdag 24 juni om 17.00 uur. De jubileumeditie van het Deltaweekend duurt tot zondag 26 juni. In de avonden is er een aantrekkelijk walprogramma met muziek dat ook voor niet zeilers toegankelijk is.

Tekst en foto: Stan Wulffaert

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: