SWEC Galgenweel: vrouwenzeilen Snipe op hoog niveau

SWEC 2019

Van vrijdag 1 tot zondag 3 juli 2022 vindt op het Antwerpse Galgenweel het Snipe Women's European Championship plaats. Voor deze tweede editie sloegen de Belgische Snipe Klasse en Watersportvereniging SRNA –die dit jaar ook de voorzitter levert van de Antwerp Race- de handen in elkaar.

22 teams uit negen verschillende landen zullen gedurende drie dagen strijden om de felbegeerde titel van Europees kampioen.

De vorige editie, in 2019, was alvast een groot succes. Niet alleen werd er op hoog niveau een spannende wedstrijd gevaren, tevens gaf de wedstrijd ook een enorme boost aan het vrouwenzeilen in Snipe in België. Vele teams bleven ook na het event van 20109 samen varen. Ook dit jaar zullen er weer 10 Belgische teams aan de startlijn verschijnen.

In 2019 gingen Gintare Scheidt (LTU) en Kathleen Tocke (USA) met de medaille lopen: een ketting met een gouden snipe-vogel als hangertje.

Kathleen Tocke verschijnt dit jaar opnieuw aan de start. Zal zij ook dit jaar, deze keer in de rol van stuurvrouw, met crew Arianna Buzzetti (ITA), de zeer gegeerde gouden ketting in ontvangst mogen nemen?

Wil je komen supporteren?  Wees dan welkom om onze Belgische vrouwen aan te moedigen, een hapje of drankje te nuttigen of om te genieten van de unieke 'serious sailing serious fun' sfeer, waar de Belgische Snipe Klasse zo bekend voor is.

Afspraak op SRNA Galgenweel van vrijdag 1 juli tot zondag 3 juli. Zondag omstreeks 14u vindt de medalrace plaats; de grote finale van een hopelijk erg spannend en geslaagd event. Tot dan!

Voor meer info over het event? Kijk dan hier.  

Bron: Michel (SRNA) & Sarah (SWEC)

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: