8 Uren van de Oosterschelde terug zoals vroeger

8 Uren van de Oosterschelde

Dit jaar organiseert watersportvereniging Sint-Annaland op 17 september 2022 voor de 32e keer de 8 Uren van de Oosterschelde. Een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd voor jong én oud. De uitdaging: vaar zoveel mogelijk mijlen in acht uur en finish exact om 18:00 uur voor de haven van Sint-Annaland. Na een verloren editie in 2020 en een aangepaste editie in 2021, belooft 2022 weer als van ouds te worden met de wedstrijd, het diner en hét feest.

Deelnemers bepalen zelf hun startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis en ze bepalen zelf de route op basis van de door de organisatie opgegeven mogelijke rakken, waarbij ieder rak slechts twee keer gevaren mag worden. Er wordt uiteraard op handicap gevaren.

In Sint-Annaland wordt ieder schip door het aanwezige publiek op de dijk onthaald met aansluitend een gevarieerd diner en het feest dat voor het eerst op de camping aan het begin van de jachthaven zal plaatsvinden.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.8uren.nl

Tekst: Dennis Hoekstra

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: