Het aftellen naar de Veronicarace is begonnen

Veronicarace

Met het Pinksterweekend voor de deur kijken we uit naar de start van ons jubileumprogramma: De Veronicarace op 18 en 19 juni! De deelnemers gaan ongetwijfeld nog een weekend het water op voor een rondje met hun crew en lopen de veiligheidsbepalingen nog eens goed na, zodat er bij de keuring op vrijdagmiddag 17 juni geen verrassingen zijn.

Wij als organisatie staan ook te popelen om van wal te steken. We hebben twee jaar een soort van drooggeroeid, iedere keer gooide Covid roet in het eten. Maar over twee weken gaat het nu echt gebeuren. Kloppen alle draaiboeken, zijn alle afspraken bevestigd, niks vergeten? 

Inschrijvingen
Het aantal inschrijvingen is inmiddels aardig opgelopen, maar we zouden toch graag wat meer deelnemers zien. Dus aarzel je nog, wacht niet langer en schrijf je in. Het kan nog steeds! De Veronicarace komt niet vaak meer langs en hoe bijzonder is het als je deze jubileumeditie op je palmares kunt zetten!

Veronicarace niet alleen voor ORC/IRC

Dat de Veronicarace alleen voor ORC/IRC boten is bestemd, wordt gelogenstraft door de aanmelding van inmiddels drie boten in het ongemeten veld. Schipper Christophe Declercq is met zijn LECAS een Contessa 32 een van hen. Hij neemt het op tegen een Winner 11.20 en een Sunfast 36. De vraag is hoe dit klassieke ontwerp zich zal manifesteren in dit veld? Aan de zeewaardigheid van de Contessa zal zeker het niet liggen. En ook schipper Christophe, de man achter Klean Kanteen, een van onze sponsoren, heeft de nodige ervaring als meervoudige deelnemer aan de Fastnet race en de Cowes week. Dit weekend is Christophe bijvoorbeeld onderweg langs de Engelse zuidkust als deelnemer aan de Myth of Malhamrace over een afstand van 230 nm. Een meer dan serieuze voorbereiding op de Veronicarace. Dus schrijf zelf ook in!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: