Vijf voor twaalf: Schelderegatta tijd

Schelderegatta

Nog net op de valreep krijgen we via de RYCB en WWSV-nieuwsbrief het bericht "Vijf voor twaalf: Schelderegatta tijd!". Hoog tijd dat er door de organisatie ruchtbaarheid wordt gegeven aan de wedstrijd want de start vanuit Hansweert is voorzien op 18 juni en er zijn op dit ogenblik nog maar 15 inschrijvingen.

De 15 deelnemers worden dan nog eens onderverdeeld in zeven verschillende klassen wat nieuw is want vanaf nu kunnen deelnemers ook met een IRC meetbrief inschrijven.

We lezen in de aankondiging twee noviteiten:

  1. De speciale Harry Van den Bergh trofee voor de snelste Double Handed crew.
  2. Naast de instapklasse CR (Cruiser rating) zijn nu ook de IRC gemeten boten welkom.

Dat boten zich ook kunnen inschrijvingen met een IRC meetbrief is iets wat wijlen Harry Van den Bergh niet leuk zou hebben gevonden. Hij was voorstander om maar één ratingsysteem te gebruiken tijdens de Schelderegatta. Harry vond dat iedereen tegen elkaar moest zeilen in een ongedwongen sfeer en zo laagdrempelig mogelijk.

Wat de reden is om met een extra ratingsysteem te werken werd niet gemotiveerd en is ons ook niet duidelijk. 

De Race

De Schelderegatta start voor Hansweert en brengt de vloot via de Westerschelde naar de Antwerpse Scheldekaaien met finish voor het RYCB clubhuis.

Aftersail

Na de Schelderegatta is er een barbeque voorzien voor alle zeilers.

Inschrijven via www.schelderegatta.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: