Holland Weekend weer van start na onderbreking van twee jaar

Holland weekend

Het komende weekend van 11 en 12 juni wordt na een onderbreking van twee jaar, door de KWVL weer het traditionele Holland Weekend georganiseerd. Aan dit zeilevenement, dat al 15 jaar door de KWVL in Loosdrecht georganiseerd wordt, zullen dit jaar de Pampussen, 12-voets jollen, en de-Finn jollen deelnemen. 

Er worden in totaal ongeveer 70 boten verwacht. De Pampussen nemen daar, met 31 boten, het grootste deel van voor hun rekening. Het is de bedoeling om in één weekend 6 wedstrijden te varen.  Om het mogelijk te maken om gedurende het weekend zo veel wedstrijden te varen, wordt op korte z.g. “op en neer “banen met een inner - en outerloop, gevaren.

Het Holland Weekend staat niet alleen voor wedstrijdzeilen maar ook voor gezelligheid. Er is naast het wedstrijdprogramma een uitgebreid “walprogramma’. Het thema van het Holland weekend is altijd ongedwongen, gezellig en druk

De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.30 uur en naar verwachting zal op zondag rond 17:00 uur de prijsuitreiking zijn.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: