Belgische zeilers halen mooie resultaten op het jeugd WK zeilen

jeugd WK zeilen

Deze week ging het Allianz Youth Sailing World Championships van start voor de kust van Scheveningen in Den Haag, Nederland. Meer dan 450 jeugdzeilers (tot 19 jaar) uit 69 landen stonden hier aan de start, waaronder zes Belgen. 

Heel de week was het een gevecht met de weersomstandigheden. Op woensdag werden er zelf bijna geen races afgewerkt door de weinige wind en het teveel aan stroming.

Voor het WWSV Talent Team zijn kwamen er drie atleten aan de start.

Daan Baute (Formula Kite) nam het in zijn klasse op tegen 18 andere atleten. Hierin kon hij zijn goede vorm aanhouden en bleef hij heel de week in de top 10 staan. Hij werd uiteindelijk 9e in het sterke deelnemersveld. 

Brecht Zwaenepoel & Cannelle Opstaele kwamen beiden uit in de druk bezette ILCA 6. Beide atleten hadden een constante week en bleven heel de tijd in het midden van het grote pakket. Brecht eindigde uiteindelijk 30e en Cannelle 34e. 

Naast de WWSV-atleten namen nog drie Belgen deel aan dit kampioenschap.
Kwinten en Lieselotte Borghijs kwamen uit in de Nacra 15. Het duo stond vanaf dag twee op de 4e plek die ze ook niet meer afgaven. Gisteren wonnen ze ook hun laatste race. 

Daarnaast nam Nien van Craeynest deel in de iQFoil. Zij had de pech dat er heel wat races niet konden doorgaan door het gebrek aan wind. Hierdoor heeft ze een heel stuk minder races kunnen afwerken dan de rest. Ze eindigde zo 21e.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: