Pim van Vugt en Wouter Stiphout Europees Kampioen in Javelin klasse

Pim van Vugt en Wouter Stiphout Europees Kampioen in Javelin klasse

Gisteren, 27 juli is Pim van Vugt samen met Wouter Stiphout Europees Kampioen geworden in de Javelin klasse. Het  evenement duurde vier dagen en vond plaats in Workum, Friesland. Er waren 19 teams vanuit drie verschillende landen, Nederland, Duitsland en Engeland. 

"We hebben elke dag een goed windje gehad, op dag 2 nam die zelfs iets teveel toe, waardoor we een wedstrijd minder hebben gevaren. De concurrentie kwam vooral van de Duitsers die al tientallen jaren actief zijn in deze klasse", vertelt Pim.

Desondanks wist het Nederlandse team acht wedstrijden te winnen, waardoor al voor de ingang van de laatste dag bekend was dat het duo de winst in handen had. "De boot heb ik nu drie jaar in mijn bezit en heb ik een hoop moeten verbeteren en met een nieuwe zeilen van North Sails hebben we de boot sneller weten te maken. Wij varen met boot 405 die is in 1978 gebouwd en in 1979 al eens eerder Europees Kampioen is geworden, het is leuk om met zo'n boot de titel te pakken." 

De laatste keer dat een Nederlands team de Europese titel wist te bemachtigen was in 2000. Normaal zien we Pim met zijn zus varen, maar die kon niet. "Ik kende Wouter al een tijdje binnen het zeilen, maar had nog nooit met hem gezeild, alleen tegen hem. Het is mooi dat hij tijd had in zijn agenda om met mij te trainen en dit evenement te varen.", zegt de Vlaardinger. 

1. NED Pim van Vugt & Wouter Stiphout  8pt
2. GER Jens Schlittenhart & Rene Trebbes 18pt
3. GER Malte Riesner & Ralfs Wilhelms 21pt
4. GER Christian Wirtz & Thorsten Fisher 31pt
5. NED Wardo Dietrich & Bouwe Elzinga 43pt

Pim van Vught en Wouter Stiphout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: