Europees Optimist Team Racing kampioenschap 2023

Optimist

De Koninklijke Watersport-Vereeniging‘ Loosdrecht’ KWVL) meldt ons dat de IODA (International Optimist Dinghy Association) het vertrouwen heeft geschonken om samen met Optimist Club Nederland (OCN) van 25 tot en met 30 augustus 2023 het ‘European Optimist Team Racing Championship 2023’ te organiseren.

16 EU-landen zullen elk 4 zeilers (tussen de 10 - 15 jaar) afvaardigen om als team tegen elkaar te zeilen op de Loosdrechtse plassen. De leden van de KWVL zullen er een spetterendevenement van maken, met als doel het promoten van het jeugdzeilen in de Optimist en in het bijzonder het jeugd teamracen.

Programma voor ouders en de allerjongste zeilers

De meer dan 70 wedstrijden per dag worden dicht bij de kant gehouden, zodat ook vanaf land het spektakel goed gevolgd kan worden. Ook voor de (aspirant) jongste zeilers worden er leuke laagdrempelige activiteiten georganiseerd zowel op het water als op de kant.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: