Sneekweek 2022: Zonder uitstel vlot begonnen

Sneekweek

Sneek – De hardzeildag begon met 11 knopen wind een unieke situatie na alle voorgaande dagen. "We hebben er voor gekozen om alle klassen op baan C weg te starten", begint Johan, de wedstrijdleider van de Sneekweek. "De boten zijn zonder enige uitstel vooraf, gestart."

"Het is ons gelukt om alle boten te laten zeilen. De voorspellingen waren al dat we in de ochtend met wind zouden beginnen. Rond 14:00 zou de wind afnemen", vervolgt Johan. Alle klassen zijn uiteindelijk op baan C gestart en op verschillende locaties in de baan afgekort. "Je merkte wel dat toen de wind wegzakte, het niet meer mogelijk was om alle klassen voor de toren te finishen. Toen hebben wij lang moeten nadenken en toch besloten om een deel bij boei 14 en 19 af te korten", vertelt Johan. Gelukkig hebben alle klassen een mogelijkheid gehad om voor het felbegeerde dagprijsje te strijden", sluit Johan glimlachend af. Op hardzeildag kan je namelijk een miniatuurtje van tin winnen. Dit keer een miniatuurtje van de nieuwe pont de Sweagen. 

G-zeilen voor het eerst aan de startlijn
Vandaag gingen het G-zeilen voor het eerst van start op de tweede baan. "Het was een indrukwekkende dag", begint Jan Kooistra, wedstrijdleider van de tweede baan tijdens de Sneekweek. Met prachtige omstandigheden hebben de zeilers mooi de eerste wedstrijden kunnen varen. "De zeilers zijn super dankbaar en vonden alles prachtig. Het is heel dankaar om te doen", sluit Jan af. 

G-zeilen is nieuw bij de Sneekweek. De klasse start op de noordbaan op de woensdag en donderdag. G-zeilen is toegankelijk voor mensen met een geestelijke beperking. De wedstrijden worden gevaren in een Polyvalk.

Foto's: Elize Hoekstra

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: