Belgisch Team behaalt brons op WK Yngling

Belgisch Team behaalt brons op WK Yngling

Het enige Belgische team op het WK Yngling in Travemunde behaalt Brons. Het team met Stefan Wuyts aan het roer is het eerste Belgische team dat een podiumplaats behaalt op een WK Yngling.

Van 23/7 tot 31/7 verbleef Stefan Wuyts in Travermunde om er deel te nemen aan het WK Yngling. Zijn team bestaat uit fokkenmaat Bart Goossen en Renier de Kler als middenman. De race duurt vier pittige dagen met veel wind en grote golven. De wind komt voornamelijk uit het NO met een kracht van 4 tot 6 Bf met rukken van 7. De tegenstanders zijn van hoog niveau. Er zijn 31 deelnemers uit 8 landen aanwezig, tot zelfs een Australiër die overkwam speciaal om aan het WK deel te nemen.  De eerste plaats gaat naar het Nederlands team Jamin, de tweede plaats is voor de Oostenrijkers. Het Belgische team slaagt erin om op de laatste dag brons te behalen en zo het Duitse team naar een vierde plaats te zeilen.

Over het team
Stefan Wuyts en Bart zeilen sinds 2,5 jaar in de Yngling klasse, Renier doet dit reeds 16 jaar. Daarvoor zeilden zij Vaurien. In zijn jeugdjaren nam Stefan Wuyts nog aan meerdere jeugd WK’s deel maar door omstandigheden had hij in geen 25 jaar nog wedstrijden gezeild. (Lees verder onder de foto)

Het Belgisch Yngling Team

Tijdens de Corona periode gaat Stefan op zoek naar een klasse die hem ligt om terug deel te nemen aan wedstrijden.  De Vaurien klasse was hij ondertussen ontgroeit. Hij start met het huren van een Yngling en zeilt hier vervolgens een jaar mee. Dit om aan bootgewenning te doen en om aan locale wedstrijdjes deel te nemen. Vorig jaar in mei kocht hij dan zijn eigen Yngling. Deze is een ex-olympische Yngling uit Frankrijk die nog deelnam aan de olympische spelen in Athene.  Vorig jaar is het team voor het eerst naar het WK Yngling in Berlijn gegaan. Daar behaalt het team een 25ste plaats in de Golden Fleet. Door de goede ondersteuning van de Nederlandse Yngling federatie leert het team ontzettend veel en dat heeft mede geleid tot het fantastisch resultaat vandaag: het allereerste Belgische Team dat een podiumplek behaalt op het WK Yngling.

Winaars WK Yngling

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: