Nederlanders winnen WK Yngling in Travemunde

Nederlanders winnen WK Yngling in Travemunde

Missie volbracht! Dit was het motto van de gouden medaille op de Wereldkampioenschappen Yngling die werd gewonnen door de Nederlanders Maarten Jamin/Cristel Pessers/Jaap Smolders in Travemunde van 24 tot 30 juli.  

In 2014 had Jamin al beide handen op de wereldtitel bij Travemünde toen hij met een grote voorsprong de slotdag inging, maar vervolgens alles vergokte met de verkeerde keuze van het voorzeil en naar de tweede plaats tuimelde. "Dat was een beetje een trauma," meldde de 60-jarige met een glimlach. Nu heeft hij ook Lübeck Bay verslagen en daarmee zijn vijfde wereldtitel overall in de Yngling-klasse opgeëist. "Dat was het verklaarde doel. De omstandigheden waren erg goed voor ons. We houden van de golf, en niet veel van de andere crews hebben deze ervaring," zegt de Amsterdammer. 

Naast yngling zeilt Jamin Olympiajol en J/70s, en is van plan om in oktober mee te doen aan de wereldkampioenschappen J/70 klasse voor de kust van Monaco.

De Nederlander is dankbaar dat het wereldkampioenschap Yngling überhaupt doorgang kon vinden. Het was eigenlijk gepland in Slovenië, maar toen heeft de organisator afgezegd. Spontaan vond de klas een vervangende organisator in de Travemünde Week. "We zijn blij dat we hebben kunnen varen. De organisatie heeft zeer goed werk verricht. Het veld was iets kleiner dan de vorige keer door de verandering van locatie. Dat kwam omdat sommige gezinnen hun vakantie al in Slovenië hadden gepland", zei de nieuwe wereldkampioen, die Stefan Frauscher uit Oostenrijk en Stefan Wuyts uit België voorbleef. Ralf Teichmann uit Wesel am Rhein viel door een mislukte laatste run terug naar de vierde plaats.

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: