Antwerpse zeilster Eline Verstraelen wereldkampioen ILCA 6 U21 zeilen

Eline Verstraelen

Eline Verstraelen (RYCB) heeft op de laatste racedag in Vilamoura te Portugal haar eerste plek van het wereldkampioeschap ILCA 6 U21 zeilen weten vast te houden.

Op de voorlaatste dag was Eline Verstraelen de enige zeilster die een consistente score kon neerzetten in de top 10. Dit bracht haar naar de eerste plek in de tussenstand. Vandaag wist Eline na drie races haar eerste plek te behouden en werd de Antwerpse zeilster wereldkampioen ILCA 6 U21 zeilen.

Gedurende de week waren er enkele dagen met weinig tot geen wind. Hierdoor zijn er dagen geweest dat er niet tot amper gezeild kon worden.

Eline: "Het was een tricky week met enkele dagen waarin er weinig wind was. We werden vaak het water op gestuurd, races werden gestart maar het werd vaak een no go. Hierdoor werd het ook mentaal wat zwaarder"

In het midden van de week kwam er weer schot in de zaak. De wind stond goed en er kon weer gezeild worden. Eline kwam hier het beste van de top aan de start. Vanaf de eerste race kon ze meteen een tweede en een derde plek optekenen. Zaterdag kon ze in haar races in de top 10 blijven waardoor ze op de voorlaatste dag op de eerste plek stond.

Eline: "Ik probeerde om zo laag mogelijk te varen en dat lukte me ook goed in de laatste twee dagen. Dit heeft er mee voor gezorgd dat ik de eindwinst kon bemachtigen" 

Op de laatste dag van de finales stonden er normaliter nog twee races gepland. Maar het stramien van de week liep gewoon door en ook dan kon er niet meer gezeild worden. Hierdoor kwam haar eerste plek niet meer in gedrang.

Eline: "Maandag vertrek ik terug naar huis. Na een drukke maar goede zomer, is het nu even tijd voor een korte pauze. Nadien richt ik mijn focus op het test event in Scheveningen en zal ik nog deelnemen aan het EK & WK bij de volwassenen."

Wij feliciteren Eline met de deze prachtige uitslag.

Eline Verstraelen

Naast Eline Verstraelen namen nog vier Belgische zeilsters deel aan dit kampioenschap in de ILCA 6:

 • Ingeborg Bultynck: 64e
 • Canelle Opstaele: 71e
 • Marine Pintelon: 75e
 • Laura Bouckaert: 79e

Top 5 uitslag WK ILCA 6 U21:

 1. Eline Verstraelen (BEL) – 41 punten
 2. Eve McMahon (IRL) – 47 punten
 3. Giorgia Della Valle (ITA) – 51 punten
 4. Marilena Makri (CYP) – 58 punten
 5. Florencia Chiarella (PER) – 65 punten

Eline Verstraelen

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: