VIDEO: Tall Ships' Race kampt met weinig wind

 Tall Ships' Race kampt met weinig wind

Tabitha en Sveva Vandeweyer vertrokken op maandag 25 juli om deel te nemen met de Morgenster aan de Tall Ships' Races en brengen voor ClubRacer verslag vanuit de “kuip”.  Vandaag kregen we hun vierde vlog binnen. Ze berichten daarin over de race zelf en delen met ons hun ervaringen.

De voorbije dagen hadden de deelnemers van de Tall Ships’ Races te kampen met een tekort aan wind waardoor ze soms slechts een halve knoop liepen. Dat was dan weer een uitstekende gelegenheid om te vissen.

Ook de zeilconfiguratie heeft ondertussen nog weinig geheimen voor onze leergierige dames. Dat kwam goed uit want ze moesten alle zeilen bijzetten om te finishen. Op donderdag zijn ze gestart en op maandagvoormiddag haalden ze de finishlijn.

Tabitha: “Het grootste deel van de wedstrijd hadden we weinig wind maar de laatste dag hebben we toch een snelheid van 7 knopen kunnen lopen. De eindstand kunnen we nog niet meedelen aangezien de racecontrol de posities van alle schepen nog moet kunnen bepalen.”

Wat typisch is aan de Tall Ships Race is dat er een internationale sfeer aan boord is. De voertaal aan boord is Engels omdat ze trainees aan boord hebben uit Australië, Denemarken, Nederland, Ierland, Canada en Engeland.

Over de Tall Ships' Races
De Tall Ships' Races zijn sinds 1956 jaarlijks terugkerende evenementen waaraan talrijke Tallships zeilschepen van over de gehele wereld deelnemen.

Deze evenementen zijn bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilgebeuren. Daarom is het verplicht dat de helft van de bemanning tussen de 15 en 25 jaar is. Omdat Clubracer zich tot doel gesteld heeft om zoveel mogelijk jongeren aan het zeilen te krijgen besloten we om dit jaar twee deelnemers te sponsoren.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: