Zeilers weerbericht weekend 3-4 september 2022

Weerkaart vrijdag 2 september 2022

Dit weekend gaan we van hoog (hogedrukinvloed) naar laag (lagedrukinvloed). Dit weekend komen we geleidelijk onder de invloed van een depressie in de buurt van de Britse Eilanden. Tussen een omvangrijk hogedrukgebied met kern boven Oost-Duitsland en een depressiekern boven de Golf van Biskaje staat er in onze omgeving een oostelijke stroming. De depressiekern verplaatst zich langzaam naar het noorden en doet vanaf vanavond vrijdag 2 september 2022 de buienkans toenemen. Zaterdag 3 september ’22 trekt het frontaal systeem van dit lagedrukgebied over onze kust, maar naarmate dit dichterbij komt, lijkt het steeds meer aan activiteit in te boeten. Zondag 4 september ’22 bevinden we ons in een brede warme sector en blijft het droog.

Zaterdag 3 september is het de hele dag wisselend tot soms zwaarbewolkt met vooral na de middag enkele buien. Matig zicht tijdens de buien. Maxima rond 24°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit Z, ruimend naar ZW. Golven rond 0.6m, afnemend naar 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZO, ruimend naar NW en toenemend naar zwak tot matig (5-8 kt). Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Tot 16 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel. Langs de kust ontstaat een zwak tot matig thermisch effect.

Weerkaart zaterdag 3 september 2022

Zondag 4 september start met nevel en mist, daarna schijnt de zon doorheen hoge sluierwolken. Het blijft de hele dag droog. Ochtends slecht zicht, later goed zicht. Maxima rond 27°C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit ZZO, ruimend naar NW. Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZO, ruimend naar NW en toenemend tot matig (7-10kt). Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Tot 16 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. Langs de kust ontstaat een matig thermisch effect.

Weerkaart zondag 4 september 2022

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: