Zeilers weerbericht weekend 24-25 september 2022

Weerkaart vrijdag 23 september 2022

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een golvend koufront, verbonden aan een depressie tussen Groenland en Spitsbergen, slingert dit weekend over onze regio. Een golvende storing nadert vandaag vrijdag 23 september 2022 vanuit het westen en blijft ook morgen zaterdag 24 september ’22 de hele dag boven onze regio slingeren. Dit kan plaatselijk voor veel regen zorgen. Op zondag 25 september ’22 duwt een hogedrukwig die van noord naar zuid over ons land beweegt het front definitief weg en krijgen we een weersverbetering.

Zaterdag 24 september blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Plaatselijk kan er hierbij veel regen vallen. 's Avonds wordt het overal droger maar er kunnen nog enkele buien vallen. Matig tot slecht zicht in de neerslag. Maxima rond 16 °C. Minima rond 13°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit NO, krimpend naar NNO en toenemend tot  krachtig (22-27 kt). Golven rond 1.0 m, toenemend naar 2.5 m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit NNO, toenemend naar matig tot vrij krachtig (15-20 kt). Golven rond 0.5 m, toenemend naar 1.5 m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 24 september 2022

Zondag 25 september wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Er is kans op wat regen of een bui. Goed zicht, matig in een bui. Maxima rond 16 °C. Minima rond 12°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit NNO, krimpend naar W en afnemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 1.5 m, afnemend naar 1.0 m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit de NNO, krimpend naar W en afnemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 1.3 m, afnemend naar 0.8 m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht wordt steeds stabieler.

Weerkaart zondag 25 september 2022

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: