Van Uden Reco Medemblik Regatta van start op 1 en 2 oktober

Van Uden Reco Medemblik Regatta

Nog een paar dagen en dan is het zover, dan sluit de Van Uden Reco Medemblik Regatta het zeilseizoen af.

Er is nog wel wat te halen voor de diverse deelnemers nu de vorige wedstrijd door de zware weersomstandigheden niet door kon gaan.

ORC1
In ORC 1 verschijnt de Moana aan de start om zijn eerste plek in het klassement vast te houden. De ROST is te groot dus die zal zeker niet in Medemblik verschijnen wat dus Team Heiner op de Max Fun 35 ineens een kans geeft om wat hogerop te komen. Zij zijn overigens nog niet ingeschreven maar er zijn nog drie dagen te gaan waarin teams nog van gedachten kunnen veranderen.

De weersverwachting is volgens de wedstrijdleider Marcel Hanenberg uitdagend, zaterdag 14 -15 knoop, zondag richting de 20. Het kan op 1 en 2 oktober toch nog spannend worden.

ORC2
In de ORC2 is de strijd eigenlijk al beslecht maar toch verschijnt de Extra Djinn ook aan de start al was het alleen maar om de feestelijk dit seizoen af te kunnen sluiten.

En een feest wordt het, de Nederlandse zangeres Brenda Bee, bekend van The Voice zal de zaterdagavond vanaf 20.00 uur opluisteren met een keur aan binnen- en buitenlandse muziek.

Op dit moment zijn de eerste boten al in Medemblik aangekomen. De organisatie verwacht een prachtig weekend zoals de zeilers van de Van Uden Reco gewend zijn. 

De Van Uden Reco Medemblik Regatta, ook bekend als de Oktoberraces, worden gevaren vanuit het Regatta Center Medemblik op 1 en 2 oktober.

Voor meer informatie 

Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: