Nederlanders winnen Zwitsers Kampioenschap Yngling

Maarten Jamin en zijn team

Het Zwitserse kampioenschap 2022 van de Yngling klasse werd, samen met de Dolphin klasse, gevaren en georganiseerd o.l.v. de Yacht Club van Spiez van 22 tot 24 september. Er stonden 21 Ynglings aan de start, waaronder Maarten Jamin en zijn team als regerend wereldkampioen uit Nederland.

Regen en een daling van de temperatuur betekenen dat de thermische winden op het Thunermeer grotendeels afwezig zijn en dat maakte de weersomstandigheden zeer uitdagend. 

Eerste dag
Op vrijdag, de eerste dag van de regatta, waaide 's het ochtends een constante zuidenwind van 2 Bft. Het wedstrijdcomité startte de eerste baan wat laat. Halverwege het parcours moest worden opgegeven omdat de wind wegviel.

Rond de middag kwam er een lichte thermiek opzetten die een verkorte run mogelijk maakte.

Tweede dag
De tweede dag regende het pijpenstelen en was er geen wind, zodat er geen wedstrijd kon worden gezeild.

Derde dag
De derde dag waaide er een zeer lichte noordwestenwind, net genoeg was om nog drie banen te varen. Daarmee was het minimum van vier wedstrijden, nodig voor een geldig Zwitsers kampioenschap, bereikt.

Top 3 onder de foto's
Sart Ynglingspinakerrak Yngling

Top 3
1. De Nederlanders Maarten Jamin / Jaap Smolders / Cristel Pessers
2. Christoph Rytz / Jürg Aeschlimann van Regatta Club Oberhofen
3. Thomas Kristiansen / Marc Bornand / Sandra Schaer van SailCom Race Group 

De volledige uitslag vind je hier

Bron: Yngling.sh/news

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: