VIDEO: Slimmer zeilen met de nieuwe B&G Triton Edge zeilprocessor

B&G Triton Edge zeilprocessor

B&G®, 's werelds toonaangevende fabrikant van zeilelektronica, introduceerde deze week de nieuwe B&G Triton™ Edge zeilprocessor en levert hiermee de meest geavanceerde processor op de zeilmarkt ooit. Triton Edge is het brein achter de elektronica en boorddatasystemen van een zeilboot.

Met de Triton Edge leveren ultrasnelle processors een uitgebreide reeks nauwkeurige zeilgegevens aan uw B&G Triton en Nemesis™ schermen en B&G Vulcan™ of Zeus™ kaartplotters. Informatie die ook toegankelijk is via de webserver, zodat u gegevensopnamen naar de cloud kunt uploaden om te bekijken, afspelen en analyseren in de B&G Companion app

“Triton Edge is ontworpen voor zeilers die een toersysteem of een toer-/racesysteem zoeken en biedt de verfijning en uitgebreide informatie die u nodig hebt om sneller te zeilen en op het water betere beslissingen te nemen zonder dat het te ingewikkeld wordt”, aldus Tracy Cox, Global Brand Manager, B&G. “Het biedt zeilers en schippers een schat aan voordelen, vooral door uitbreiding van vaargegevens en verbetering van de nauwkeurigheid door verbeterde kalibratie en beheer van databronnen.”

De zeilprocessors van B&G zijn beproefd, getest en geperfectioneerd in enkele van de zwaarste en meest intense zeilrace-omstandigheden ter wereld, waaronder The Ocean Race, Round the Island Race en SailGP, en offshore-zeilprogramma's zoals Team Malizia van Boris Hermann en 11th Hour Racing.

 “Ons erfgoed en zeilrace-DNA vormen de basis voor ons productassortiment en zorgen ervoor dat B&G zich onderscheidt. Onze geavanceerde zeilprocessors, zoals de nieuwe Triton Edge, vormen hierop geen uitzondering”, aldus Cox. “Met Triton Edge bent u sneller en slimmer, en beschikt u over intelligentere informatie.”

Verbeterde zeilgegevens en meer specifieke zeilfuncties, waaronder geavanceerde startlijnberekeningen, geavanceerde werkelijke windgegevens en automatische kalibratie, kalibratie en correctie van de bootsnelheid, en windcorrectie voor de helling-/trimhoek, bieden de gebruiker betere zeilgegevens op het scherm en voor bediening van de stuurautomaat. Triton Edge vereenvoudigt ook complexe kalibraties door middel van AutoCal kalibratieroutines.

WiFi en Ethernet bieden gebruikers het voordeel van uitgebreide integratieopties met de B&G Companion app, modules en sensoren, terwijl de webgebaseerde bediening garant staat voor eenvoudige installatie en inbedrijfstelling, evenals verbeterde nauwkeurigheid en kalibratie van zeilgegevens.

De belangrijkste kenmerken van B&G Triton Edge zijn:

  • De nieuwste krachtige microprocessor regelt alle essentiële instrumentberekeningen
  • Verbeterde functies voor grotere toerjachten
  • Integratie van de B&G Companion app - Opname en controle van gegevens Geïntegreerde webserver biedt eenvoudige toegang tot systeemconfiguratie en -beheer
  • Ethernet-interface
  • Industriestandaard compatibel NMEA2000(R) netwerk
  • 12/24 V voeding

B&G Triton Edge

B&G Triton Edge front

Meer over de B&G Triton Edge
Labels

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: