Zeilers weerbericht weekend 10-11 september 2022

Weerkaart vrijdag 9 september 2022

Van lagedruk naar hogedruk. Eerst krijgen we nog wisselvallig weer door een opvullende depressie boven de Noordzee, nadien komen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig. Een lagedrukgebied met kern voor de kust van Nederland zorgt bij ons vandaag vrijdag 9 september 2022 en vannacht voor uiterst wisselvallig weer, waarbij diverse buienlijnen over onze kust trekken. Morgen zaterdag 10 september ’22 ligt de opvullende kern van het lagedrukgebied boven Nederland en de bijhorende occlusie boven onze omgeving. Zondag 11 september ’22 zorgt een mobiele wig voor droog weer.

Zaterdag 10 september krijgen we meer opklaringen, maar nu en dan valt er ook nog een bui. De buienkans is het grootst langs de grens met Nederland. Matig zicht tijdens de buien. Maxima rond 19°C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Matige tot vrij krachtige wind (15-20 kt) uit WNW, ruimend naar NNW en afnemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 1.25 m, afnemend naar 1.0 m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit WNW, ruimend naar NNW en tafnemend tot matig (8-12 kt). Golven rond 0.9 m, toenemend naar 1.0 m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 10 september 2022

Zondag 11 september begint met nevel en lokale mist boven land, daarna krijgen we meestal zonnig weer. Eerst matig tot slecht zicht langs de kust, later overal goed zicht. Maxima rond 21°C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit de noordelijke sector. Golven rond 0.6m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit de noordelijke sector. Golven rond 0.4m.

Rukwinden: Geen.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zondag 11 september 2022

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: