Belg Michel Goegebeur (22) start zondag in dé race rond de wereld, The Ocean Race. 

Michiel Goegebeur

Zondag 15 januari start de Ocean Race, dé race rond de wereld voor teams, vanuit Alicante (Spanje). Ditmaal starten er twee klassen. De foilende Imoca klasse, met 60ft high performance racers. En de Volvo 65 klasse, met schepen die voor de 3de keer deelnemen en een kortere versie van de race zeilen. In deze Volvo 65 klasse, zeilt Michiel Goegebeur (22) mee, Holland Ocean Racing trainee uit de lichting 2015 – 2019 van de Big Boat opleiding Ocean Races Academy van Stichting Holland Ocean Racing.

Hij is nu pit crew op de Volvo 65 van Austrian Ocean Racing powered by Team Genova en ze zeilen 3 etappes en In-Port races in de Ocean Race VO65 Sprint Cup!

Met team Genua neemt Michiel deel aan de Sprint versie van de Ocean Race, onder leiding van schipper Gerwin Jansen én met navigator Jolbert van Dijk. Drie Nederlanders op de Volvo 65 van The Austrian Ocean Racing powered by Team Genova.

Michiel startte de opleiding van de Ocean Races Academy als 14-jarige en groeide uit tot een allround zeiler op de Volvo 60 BOUdragon, (Ex Silk-Cut) het opleidingsschip van Holland Ocean Racing.

Hans Bouscholte en Willem Jan Landman leiden samen met een team van professionele zeilers / coaches en vrijwilligers de opleiding Ocean Races Academy vanuit Scheveningen én Breskens. Vanaf 2018 worden ze hierin ondersteund door de hoofdsponsor Bolsius en nemen ze deel aan internationale wedstrijden, zoals de Rolex Fastnet Race, waarin ze in 2021 als 6eeindigden in een veld met 400 schepen en 11 Volvo Ocean Racers als Team Bolsius Bouscholte.

Hans Bouscholte, zelf schipper in de Volvo Ocean Race in 1997-1998 op de Brunel Sunergy is hoofdcoach van Holland Ocean Racing. En Willem Jan Landman, manager, navigator en schipper van Holland Ocean Racing zijn beide enorm trots dat er na 10 jaar één van de trainees van de Ocean Races Academy doorstroomt in deze zeilrace.

Holland Ocean Racing leidt een nieuwe generatie van talentvolle trainees op. In de huidige gemengde opleiding zeilen 5 zeilers onder de 18, 5 zeilers tussen de 20-25 en 5 zeilers tussen de 25-30 jaar oud. Doel voor deze generatie jonge zeilers is op korte termijn de 50ste Fastnet Race in juli 2023 en op lange termijn de Ocean Race of de Vendée Globe. 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: