Zeilers weerbericht weekend 18-19 maart 2023

Weerkaart vrijdag 17 maart 2023

Een complex lagedrukgebied met een kern ten westen van Ierland en een kern voor de Noorse kust, schuift langzaam oostwaarts en vult op. De bijhorende storingen trekken vandaag vrijdag 17 maart 2023 en morgen zaterdag 18 maart ’23 over onze regio. Zondag 19 maart ’23 zorgt het hogedrukgebied ten zuiden van onze regio ervoor dat actieve storingen ten noorden van ons trekken.

Zaterdag 18 maart is het zwaarbewolkt tot betrokken met vooral in de namiddag en 's avonds perioden van regen en buien. Goed zicht, tijdelijk matig zicht in de neerslag. Maxima rond 15 °C. Minima rond 8°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit Z. Golven rond 0.5 m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit Z. Golven rond 0.3 m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht onstabiel.

Weerkaart zaterdag 18 maart 2023

Zondag 19 maart is er eerst kans op nevel of mist. Al snel wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Matig tot slecht, later goed zicht. Maxima rond 10 °C. Minima rond 8°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit WZW, ruimend naar NW. Golven rond 0.8 m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit W ruimend naar NW. Golven rond 0.5 m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zondag 19 maart 2023

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: