Wordt Denis Van Weynbergh de eerste Belg die de Vendée Globe voltooit?

Denis Van Weynbergh

Goed nieuws voor de Belgische zeiler Denis Van Weynbergh. Hij heeft deze week een hoofdsponsor gevonden voor zijn IMOCA zeilcampagne: Het Belgische familiebedrijf D'Ietern Group. Wordt Van Weynbergh de eerste Belg die de Vendée Globe voltooit?

Sinds Denis Van Weynbergh in 2019 in het IMOCA-circuit is gestapt, heeft de Belgische schipper maar één ding in gedachten: deelnemen aan de Vendée Globe!

Vandaag staat de 55-jarige schipper dicht bij zijn droom: het Belgische familiebedrijf D'Ietern Group, een beursgenoteerd bedrijf, heeft zich bij zijn project aangesloten. De IMOCA van Denis Van Weynberg zal de komende twee jaar de kleuren van het bedrijf dragen.

D'ieteren Group IMOCA

D'Ieteren Group zal aan haar sponsoractie ook een liefdadigheidsactie koppelen.

Wedstrijdprogramma

2023

 • Rolex Fastnet Race (juli) : double-handed 600 zeemijl
 • Défi Azimut (september): double-handed race 48u.
 • Transat Jacques Vabre (november): double-handed 5.800 zeemijl
 • Terugkeer  Transat Jacques Vabre: single-handed 3.700 zeemijl

2024

 • Transat CIC (mei): single-handed 3.500 zeemijl
 • New York Vendée: single-handed 3.200 zeemijl
 • Trophée Azimut: single-handed 48u.
 • Vendée Globe (november): single-handed rond de wereld 24.000 zeemijl

Denis Van Weynbergh vertelt ons:

"Mijn team en ikzelf zijn bijzonder blij en vereerd dat een Belgische familiegroep met een internationale reikwijdte onze hoofdpartner is geworden. Een Vendée Globe-project is in de eerste plaats een bedrijfsproject. Om aan de startlijn te geraken, moet men een model bouwen dat duurzaam is aan wal. D'Ieteren Group biedt ons een financiële slagkracht die ons de gemoedsrust en het vertrouwen geeft die nodig zijn om deze ambitie waar te maken.”

Nicolas D'Ieteren, voorzitter van de D'Ieteren Group:

"We waren onder de indruk en overtuigd van Denis' menselijke en professionele kwaliteiten. Zijn moed, doorzettingsvermogen en ondernemersgeest weerspiegelen de waarden van onze Groep. We zijn er trots op hem gedurende dit avontuur te kunnen begeleiden en we kijken ernaar uit dit opwindende project te delen met al onze medewerkers."

Denis Van Weynbergh zou wel eens de eerste Belg kunnen zijn die de Vendée Globe voltooit want tot op heden heeft nog geen enkele Belgische zeiler deze race, die als de moeilijkste ter wereld wordt beschouwd, tot een goed einde gebracht.

Francis Deprez en Denis Van Weynbergh

Over de Vendée Globe

De Vendée Globe is een non-stop solozeilwedstrijd om de wereld zonder hulp van buitenaf. De race is in 1989 opgericht en wordt sinds 1992 elke vier jaar gehouden. Het is een serieuze beproeving voor het uithoudingsvermogen en het wordt door veel zeilers gezien als het ultieme oceaanracen.

De eerstvolgende Vendée Globe gaat van start op 10 november 2024 in de Franse haven van Les Sables d'Olonne.

https://www.vendeeglobe.org/en/

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: