40 mijl van Bru

40 mijl van Bru
Een correspondent

De 40 mijl van Bru 2019; van geen knoop te bekennen tot een ideale westenwind. Met een klein briesje gingen BRU-1, BRU-2 en BRU-3 van start op zaterdagochtend 25 mei voor Jachthaven Bruinisse, maar al snel was er geen zuchtje wind meer te bekennen, waardoor uitstel voor onbepaalde tijd van de starts voor de overigen klassen werd afgegeven.

40 mijl van Bru
Een correspondent

Precies 100 gemeten en ongemeten jachten gingen je voor. Met nog 3 weken te gaan is het een mooie stand van inschrijvingen voor de organisatie van de 40 mijl van Bru. De doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen gaat dit keer van start op zaterdag 25 mei traditiegetrouw vanuit Jachthaven Bruinisse.

40 mijl van Bru
Een correspondent

Met het kwik boven de 25 graden en windkracht 3 uit het oosten was de 40 mijl van Bru 2018 één grote traktatie voor organisatie en de 173 doublehanded teams. De wind bleef de hele dag staan, wat redelijk uitzonderlijk is bij oost. Met 8 tot 10 knopen gingen de klassen van de 40 mijl van Bru van start voor Jachthaven Bruinisse.

40 Mijl van Bru
Een correspondent

Het vaarseizoen is begonnen, op Jachthaven Bruinisse meren de zeilers af en aan en dat betekent dat de 40 mijl van Bru op de agenda mag. Op zaterdag 26 mei 2018 gaan de doublehanded teams voor de winst op het Grevelingenmeer, door veertig sportieve en uitdagende mijlen te zeilen.

40 mijl van Bru
Een correspondent

Op zaterdag 10 juni verschenen ruim 180 jachten aan de start van de 40 mijl van Bru. Het is het grootste aantal deelnemers tot nu toe in het tienjarig bestaan van de doublehanded zeilwedstrijd. Met 10 knopen aan Zuid-Zuidwesten wind begon de dag gunstig voor de tweekoppige teams.

40 mijl van Bru
Ice

Met nog één dag te gaan tot de jubileumeditie van de 40 mijl van Bru vanuit Jachthaven Bruinisse, zijn de vooruitzichten voor deze bijzondere zaterdag hooggespannen. De organisatie van de doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen motiveerde dit jubileumjaar 182 kajuitjachten om aan de start te verschijnen.

40 mijl van BRU
Ice

De 40 mijl van Bru staat bekend als één van de feestelijkste doublehanded zeilwedstrijden van Nederland, maar dit jaar wordt het een nog groter festijn op de Jachthaven van Bruinisse. De sportieve doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen viert op zaterdag 10 juni 2017 haar tiende verjaardag. 

Een correspondent

40 mijl van BruEen scherp jacht, twee paar handen, de Grevelingen en gezelligheid. Meer is er niet nodig voor het leukste doublehanded zeilevenement in Zeeland, de Tele2 – 40 mijl van Bru. Op zaterdag 25 mei verzamelt menig wedstrijdzeiler en toerzeiler zich op de Jachthaven van Bruinisse voor een mooie dag op het water.