49erFX klasse

Nederlandse zeilers genomineerd voor de World Sailing Awards 2022
Kat

De World Sailing Awards 2022 vieren buitengewone prestaties en uitzonderlijke bijdragen in de hele zeilsport en jij kan online stemmen! Odile van Aanholt, Annette Duetz, Bart Lambriex, Floris van de Werken werden genomineerd voor de 2022 Rolex Wereldzeiler van het Jaar Awards. De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 25 oktober 2022.

Bart Lambriex, Floris van de Werken, Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Op het wereldkampioenschap skiff zeilen in Halifax Canada pakken zowel de mannen als vrouwen het goud. Bart Lambriex en Floris van de Werken, die hun titel met succes verdedigen, verzekeren zich al van het goud, met de medalrace nog te gaan. Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben aan een derde plaats in de medalrace genoeg om hun Zweedse belagers van zich af te houden. Van Aanholt was verdedigend wereldkampioen met voormalig partner Elise de Ruijter. Sinds dit voorjaar zeilt zij met de ervaren Annette Duetz.

Team Allianz zeilers voeren ranglijst aan
Een correspondent

Na de voorlaatste dag van het Wereldkampioenschap skiffzeilen in Canada voeren zowel, Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er als Odile van Aanholt en Annette Duetz in de 49erFX, de ranglijst aan. De mannen hebben 24 punten voorsprong en de vrouwen 11. Met nog een enkele fleetrace en een afsluitende medalrace te gaan op 5 september, ziet dat er goed uit voor de Team Allianz zeilers, maar het goud is nog niet zeker.

Van Aanholt en Duetz Europees Kampioen 49erFX
Watersportverbond

Met een tweede plaats op het Europees kampioenschap 49erFX in het Deense Aarhus mogen Odile van Aanholt en Annette Duetz zich Europees kampioen noemen. Ze moeten in het open-eindklassement alleen de tweevoudig olympisch kampioen Grael en Kunze uit Brazilië voor zich dulden. Bij de mannen pakken Bart Lambriex en Floris van de Werken het zilver. De overwinning bij de mannen gaat naar Diego Botin en Florian Trittel uit Spanje. Op het EK Nacra17 eindigen Laila van der Meer en Bjarne Bouwer op een negende plaats.

Odile van Aanholt en Annette Duetz
Watersportverbond

Met nog iets meer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 hebben zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz besloten samen verder te gaan. Annette Duetz pakte in 2021 met Annemiek Bekkering de bronzen olympische medaille in Tokio in de 49erFX. Odile van Aanholt werd in dezelfde skiffboot, niet veel later dat jaar in Oman, wereldkampioen samen met Elise de Ruijter.

Nieuw internationaal zeilevenement in Medemblik
Een correspondent

Van 10-12 juni 2022 vindt er een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement plaats in Medemblik genaamd de High Performance Regatta. 

Twee keer goud voor Team Allianz zeilers op WK 49er en WK 49erFX
Een correspondent

Odile van Aanholt en Elise de Ruijter winnen het wereldkampioenschap in 49erFX. Met een derde plaats in de afsluitende medalrace houden ze hun Noorse concurrenten Naes en Rønningen uit Noorwegen ruim achter zich, als ook de tweevoudig olympische kampioenen Grael en Kunze uit Brazilië. Ook Bart Lambriex en Floris van de Werken pakken het goud voor Nederland in de 49er. Dit is de eerste keer dat Nederlandse mannen een grote prijs winnen in de zeer uitdagende 49er skiff klasse.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
WWSV

Bij hun Olympisch debuut eindigen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op de 14de plaats na 12 races in de 49er FX Women. Ondanks drie top 10 plaatsen vandaag konden ze zich, 25 punten weg van de top 10, niet kwalificeren voor de medaillerace.

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

Voor de kust van Medemblik pakken de Nederlandse 49er zeilers het goud, zowel bij de vrouwen als bij de mannen op de Allianz Regatta. Bart Lambriex en Pim van Vugt noteerden een derde plaats in de medalrace en wonnen daarmee hun eerste goud als team in de 49er. Annemiek Bekkering en Annette Duetz wonnen de medalrace en claimen daarmee de eindoverwinning in deze wereldbekerwedstrijd.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

Op de voorlaatste dag van dit Wereldbekerevenement laat Medemblik zich van zijn beste kant zien met zon, golven en windkracht vijf.  De Nederlandse 49er teams, zowel bij de mannen als de vrouwen, zijn op medaillekoers. Op zondag 13 juni staat de medalrace op het programma van de Allianz Regatta, voor de beste tien teams van het klassement.