• VIDEO: Tweede etappe Volvo Ocean Race zal in de laatste 500 zeemijl worden beslist

 • Musto wordt kledingsponsor Nederlands Watersportverbond

 • Wind en Watersport Vlaanderen werkt aan een digitaal platform

 • VIDEO: De nieuwe America's Cup AC75 boot

 • Winnaars jaarcompetitie, Verbondsbezems en speciale awards op het Noodzee Club podium

Musto Volvo Ocean Race

Meer zeilnieuws

 • Dongfeng Race Team navigator
  Adverteerder

  In de slotfase van de tweede Volvo Ocean Race-etappe gingen Vestas 11th Hour Racing en Team Sun Hung Kai/Scallywag op donderdag 23 november in Stealth Mode. Met minder dan 500 zeemijl tot de finish in Kaapstad, kiezen beide teams ervoor om hun posities een etmaal onzichtbaar te houden.

 • Musto sponsor Watersportverbond
  Adverteerder

  Musto wordt kledingsupplier van het Watersportverbond. Musto-distributeur Kubus Sports en het Watersportverbond zijn op 22 november overeen gekomen dat de alle Nederlandse topzeilers van Team Delta Lloyd, inclusief de talenten, coaches en ondersteunende topsportstaff, zullen worden voorzien van kwalitatief hoogstaande kleding van Musto. 

 • digitaal platform wwsv
  Ice

  De Vlaamse sub-federatie Wind- en WaterSport Vlaanderen bekijkt momenteel de mogelijkheid om haar leden een online platform aan te bieden waarop watersporters hun activiteiten met elkaar kunnen delen. WWSV wil namelijk haar financiële ondersteuning van de overheid voor innovatieve projecten en originele en vernieuwende beleidsinitiatieven uitgeven aan een digitaal sociaal platform.

 • Volvo Ocean Race
  Een correspondent

  De Volvo Ocean Race-vloot heeft minder dan 1.000 nautische mijlen (nm) te gaan tot de finish in Kaapstad, de kopgroep iets meer dan 800 nm. Het Spaanse MAPFRE van schipper Xabi Fernández behoudt ook op woensdag zijn koppositie in de tweede etappe. Al bedraagt het gat tussen MAPFRE en het Nederlandse Team Brunel in vierde positie slechts 36,9 nm.

 • Volvo Ocean Race video
  Ice

  Na de evenaar hebben Volvo Ocean Race navigators enkele cruciale beslissingen moeten nemen en werden onder de teams duels uitgevochten. Afgelopen week iets gemist bekijk dan hier het Volvo Ocean Race overzicht van week 6 en je bent weer helemaal up to date.

 • The Ocean Race
  Ice

  Nu zaterdag 25 november aflevering 3 van het Volvo Ocean Race programma op de Nederlandse televisiezender Veronica. The Ocean Race is gemaakt voor een brede doelgroep die bestaat uit zowel zeilers als niet-zeilers. Bekijk hier de promo video van aflevering 3.

 • Foiling America's Cup AC75 boot
  Ice

  Hier is em dan. Het concept model voor de nieuwe AC75 Boat die men in 2021 tijdens de 36ste America's Cup wil gaan gebruiken. De nieuwe high performance foiling monohull AC75 concept boot werd zopas bekend gemaakt door Emirates Team New Zealand.

 • Mapfre Volvo Ocean Race
  Een correspondent

  Na een weekend vol tactische beslissingen zeilen alle Volvo Ocean Race boten nu richting de finishlijn in Kaapstad. Het Spaanse MAPFRE gaat aan kop, gevolgd door Vestas 11th Hour Racing. Het Nederlandse Team Brunel ging vandaag in Stealth Mode terwijl het in tweede positie zeilde.

 • Team Brunel
  Ice

  Het Nederlandse Team Brunel ligt op het moment in de kopgroep van de Volvo Ocean Race op weg naar Kaapstad. Het Spaanse Mapfre gaat voorlopig aan de leiding. Rond het middaguur van 20 november besloot Team Brunel in stealth mode te gaan.

 • Kampioen der kampioenen 2017
  Een correspondent

  17 Belgisch kampioenen uit 15 verschillende Belgische zeilklassen streden verleden zaterdag in Antwerpen op het Galgenweel om de tittel kampioen der kampioenen in de Snipe klasse.

 • Medemblik Regatta 2018
  Een correspondent

  De Medemblik Regatta vindt in 2018 plaats van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei. Het is de 34ste editie van het internationale topevenement voor alle Olympische zeilklassen.

 • Team Heiner Talents
  Ice

  Team Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de ‘Team Heiner Talents 18’. Het nieuwe team gaat per direct beginnen aan het vier jaar durende opleidingstraject. De Talents hoeven zelf niet te betalen voor de opleiding maar er gaat wel een doorgedreven selectie procedure aan vooraf.

 • Flyer
  Ice

  Bekijk hier de tweede aflevering van The Ocean Race, een programma gemaakt voor de Nederlandse televisiezender Veronica TV. Voor diegene die de betaalzender Veronica niet kunnen ontvangen hebben wij de rechten om The Ocean Race beschikbaar te stellen via ClubRacer.

 • Pieter Heerema
  Anke Haadsma

  Zaterdag 18 november zijn de jaarprijzen van de Noordzee Club uitgereikt bij de KNZ&RV in Muiden. De prijzen van de competities 2017 waren geen verrassing meer, de winnaars konden al gevonden worden op de website van de Noordzee Club en ClubRacer.