America's Cup

Al het America's Cup nieuws, foto's, video en uitslagen chronologisch geordend.

America’s Cup
Fettje Osinga

Races 5 en 6 van de America’s Cup staan op het programma en de vraag voor vandaag is vooral: wat heeft Oracle nog kunnen doen om de dominerende Emerates Team New Zealand (ETNZL) tegenstand te bieden? Al snel is duidelijk dat de snelheid en de VMG sterk verbeterd zijn bij Oracle. De boten zijn aan elkaar gewaagt en de meerdere lead changes maken het spannender dan hiervoor. de stand is 1-4 voor ETNZL.

America’s Cup
Ice

Emirates Team New Zealand heeft na 2 dagen zeilen in de America’s cup de voorsprong vergroot op 3-0. De Kiwi’s wonnen het afgelopen weekend de eerste 4 races.

Emirates Team New Zealand
Kat

Emirates Team New Zealand wordt opnieuw uitdager tegen Oracle Team USA tijdens de 35ste America’s cup. De Kiwi's waren tijdens deze laatste voorbereidende race gewoon sneller en beter dan Artemis en dat leverde een verdiende overwinning op.

Endeavour Hobie Regatta
Een correspondent

Twee Nederlandse catamaran teams zijn ingeloot om mee te doen aan de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta op Bermuda. Er zullen in totaal 12 internationale jeugdteams deelnemen. Ze gaan zeilen tussen de wedstrijden van de officiële America’s Cup met een Hobie Wave.

Emirates Team New Zealand kapseist
Ice

Peter Burling's Emirates Team New Zealand foiling catamaran kapseist spectaculair  in de tweede race van de Louis Vuitton America’s Cup Challenger Playoff Semi-Finals. In deze race zeilde Peter Burling tegen Land Rover BAR van Sir Ben Ainslie.

Julien Pilate
Ice

De Belgische zeiler Julien Pilate wordt ingeschakeld voor het Franse America’s Cup Team Groupama. Hij werkt daar als aerodynamisch ingenieur en software ontwikkelaar voor North Sails & Southern Spars in Frankrijk.

Land Rover BAR team
Ice

De Rotterdamse oliebedrijven Vitol en concurrent Gunvor financieren twee America's Cup teams volgens zakenblad Quote. Gunvor is van oorsprong Russisch. Volgens de Amerikanen vertegenwoordigt dit bedrijf de "geheime spaarpot" van Vladimir Poetin.

Fietsen op een zeilboot
Ice

Fietsen op een boot? Bekijk hier het verhaal achter de fietspedalen innovatie van America's Cup uitdager Emirates Team Nieuw-Zeeland.

Oracle Team USA kapseist
Ice

Oracle Team USA  zaterdagnamiddag gekapseisd

Ice

America’s CupHet ziet er dus naar uit dat we geen 24,99$ moeten uitgeven om de America’s Cup te kunnen volgen via de omstreden seizoenspas. Weliswaar met een beetje omweg en niet gratis meer via Youtube of de officiële America’s Cup website. Het Franse Canal + is de enige televisiezender waar je nu alle races live kan volgen. En het wordt nog beter als we zeggen dat ze over de volledige uitzendrechten beschikken en alle herhalingen op hun Dailymotion pagina publiceren.