America's Cup

Al het America's Cup nieuws, foto's, video en uitslagen chronologisch geordend.

Foiling America's Cup AC75 boot
Ice

Hier is em dan. Het concept model voor de nieuwe AC75 Boat die men in 2021 tijdens de 36ste America's Cup wil gaan gebruiken. De nieuwe high performance foiling monohull AC75 concept boot werd zopas bekend gemaakt door Emirates Team New Zealand.

foiling monohull
Ice

Emirates Team New Zealand heeft vandaag de suggestie van Patrizio Bertelli bevestigd. De volgende America’s Cup zal gezeild worden met high-performance foiling monohull zeilboten.

America's Cup
Fettje Osinga

Veel van de grote zeilevenementen veranderen hun format. Vooral onder invloed van sponsors en media. Verliezen de grote zeilcircuits zoals de America's Cup en de Volvo Ocean Race daardoor niet hun identiteit?

Emirates Team New Zealand wint de America's Cup
Fettje Osinga

Vandaag kan Emirates Team New Zealand (ETNZ) de America's Cup mee naar huis nemen zoals de hele community van Nieuw Zeelanders ze vraagt: ‘Bring the Cup home’.

America's Cup
Fettje Osinga

Oracle Team USA zal vol vertrouwen aan de start verschijnen op de Great Sound bij Bermuda, nadat ze gister hebben laten zien dat ze niet alleen de snelheden van Emirates Team New Zealand (ETNZ) kunnen evenaren, maar dat ook ETNZ fouten maken en Oracle kan winnen.  Maar de kiwi’s laten niet met zich sollen en staan na vandaag op match point: 1-6 is de stand. De eerste met 7 punten wint de prestigieuze America’s Cup

America’s Cup
Fettje Osinga

Races 5 en 6 van de America’s Cup staan op het programma en de vraag voor vandaag is vooral: wat heeft Oracle nog kunnen doen om de dominerende Emerates Team New Zealand (ETNZL) tegenstand te bieden? Al snel is duidelijk dat de snelheid en de VMG sterk verbeterd zijn bij Oracle. De boten zijn aan elkaar gewaagt en de meerdere lead changes maken het spannender dan hiervoor. de stand is 1-4 voor ETNZL.

America’s Cup
Ice

Emirates Team New Zealand heeft na 2 dagen zeilen in de America’s cup de voorsprong vergroot op 3-0. De Kiwi’s wonnen het afgelopen weekend de eerste 4 races.

Emirates Team New Zealand
Kat

Emirates Team New Zealand wordt opnieuw uitdager tegen Oracle Team USA tijdens de 35ste America’s cup. De Kiwi's waren tijdens deze laatste voorbereidende race gewoon sneller en beter dan Artemis en dat leverde een verdiende overwinning op.

Endeavour Hobie Regatta
Een correspondent

Twee Nederlandse catamaran teams zijn ingeloot om mee te doen aan de America’s Cup Endeavour Hobie Regatta op Bermuda. Er zullen in totaal 12 internationale jeugdteams deelnemen. Ze gaan zeilen tussen de wedstrijden van de officiële America’s Cup met een Hobie Wave.

Emirates Team New Zealand kapseist
Ice

Peter Burling's Emirates Team New Zealand foiling catamaran kapseist spectaculair  in de tweede race van de Louis Vuitton America’s Cup Challenger Playoff Semi-Finals. In deze race zeilde Peter Burling tegen Land Rover BAR van Sir Ben Ainslie.