Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

De Antwerp Snipe Cup opende afgelopen weekend het voorjaar en het nieuwe zeilseizoen op het Galgenweel. Naar aloude gewoonte kwamen naast de talrijke Belgische boten er ook enkele buitenlanders mee strijden voor de Cup. 

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

Zoals de Omloop het Nieuwsblad de grote opener van het Belgische wielerseizoen is, is de Antwerp Snipe Cup al jaar en dag de opener van het seizoen in de kleinzeilerij.  Al voor het 13e jaar staat deze wedstrijd garant voor een heleboel serious sailing, serious fun in de Snipe klasse. 

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

Voor de 12de keer organiseerde VVW Galgenweel de Antwerp Snipe Cup. De wedstrijd wordt nog steeds gerund door de bezielers van het eerste uur, Jan Peeters en Maxim Van Pelt. De editie 2019 kon rekenen op een van de grootste deelnemersvelden uit de geschiedenis van het evenement.

Manu Hens en Maj Kristin Hansen Borgen
Een correspondent

Afgelopen weekend zeilden 30 Snipe teams uit 5 landen op het Galgenweel voor de jaarlijkse seizoensopener: de Antwerp Snipe Cup.  Teams uit België, Spanje, Portugal, Noorwegen en Polen namen het in korte en intensieve reeksen tegen elkaar op in de voor de Snipe klasse typische windward leeward banen.

Antwerp Snipe Cup
Ice

De 11de Antwerp Snipe Cup die in het weekend van 10 en 11 maart wordt gezeild op het Antwerpse Galgenweel belooft weer een internationaal zeilevenement te worden met hoog niveau.

Antwerp Snipe Cup
Een correspondent

24 Snipes uit België, Frankrijk en Groot-Brittanië verzamelden op 11 en 12 maart op het Galgenweel voor de 10e Antwerp Snipe Cup.  Deze wedstrijd is uitgegroeid tot de voorjaarsklassieker bij uitstek in deze nog zeer actieve klasse van de kleinzeilerij.