Avondwedstrijden

Twilight Races,... alle avondwedstrijden met foto's en uitslagen vind je hier chronologisch geordend.

Zomeravondwedstrijd zeileb
Watersportverbond

Kunnen uw zomeravondwedstrijden nog wel doorgaan bij afschaffen van de zomertijd? Al jaren is er discussie over de zomer- en wintertijd. De Europese Commissie wil dat er zo snel mogelijk een eind komt aan het verzetten van de klok. Maar wat betekent het afschaffen voor de watersport en welke consequenties brengt dit voor verenigingen met zich mee? Laat het ons weten!

Een correspondent

AvondcompetitieNa een succesvol zeilseizoen in 2015 met onder andere de Eemdelta Race, Pampus Regatta én de nieuwe winterserie Frostbite Cup, lijkt ook 2016 een goed wedstrijdjaar te worden voor de zeilers uit Naarden. Want tijdens de eerste avondwedstrijd van Roei- & Zeilvereniging Naarden verschenen maar liefst 34 schepen aan de start.

Een correspondent

zeilen tijdens de avondNadat vorige week vanwege dreigend extreem weer de WAR was afgelast, was deze avond weer een om van te genieten. Droog, een 3-4 Bft windje uit het Westen, bijna 40 boten aan de start. Wedstrijdleider Leo van Raam koos een mooie baan uit, dus de voorwaarden waren daar voor een mooie zeilavond.

Een correspondent

avondwedstrijd zeilenDat de vakantieperiode is begonnen was gisteravond goed te merken tijdens de 13e WAR. Slechts 24 boten gestart, waarvan er 23 finishten. De condities waren goed, maar er moest wel hard gewerkt worden door de diverse bemanningen met een West 5-6 Bft. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd bijna droog.

Een correspondent

avondwedstrijdHet was enerzijds een prachtige zeilavond en anderzijds een avond vol onverwachte gebeurtenissen. Een “man over boord” in de ORC-1, een onverwachte opgave in de ORC-2 en een vreemde eend in de bijt bij de ORC-3, van de 3 boten die aan de start verschenen waren er 2 opgaven en een DSQ.

Een correspondent

WAR avondwedstrijdHet was een mooi veld van 39 gefinishte boten bij de 10e WAR van 2015met een 5 Bft bij de start, afnemend naar 3-4 Bft bij de finish. Echter een regenzone die overtrok in de laatste rakken zorgde voor veel natte zeilen die na afloop mee naar huis mochten om te drogen.

Een correspondent

zomerse avondEen mooi veld van 40 boten bij de start en 33 in de uitslag, een bijna zomerse avond met een mooie zonsondergang, een mooie wind bij de start, prachtige loefacties en een zeer rustige finish. Zie daar de ingrediënten voor de al weer achtste WAR.

Een correspondent

Tri-Eau Leo van RaamHet was weer een indrukwekkend gezicht op woensdagavond, de bijna 40 boten in het startgebied rondom de IJM16. Een mooie West-Zuidwest van 3 bft stond weer garant voor een mooie zeilavond, waarbij iedereen op tijd kon finishen.

Een correspondent

WARWeliswaar geen zonsondergang tijdens de WAR van 22 april, maar wel een mooie Noordenwind van 4 Bft. Daarnaast 34 zeilboten die allen in recordtijd finishten, ieder binnen zijn/haar mogelijkheden.

Een correspondent

Who’s NextMet een mooie NNW 4 Bft en veel zon was succes bij de eerste Woensdagavond Regatta van Flevomare gegarandeerd. Hoewel nog niet alle potentiële deelnemers hun boot zeilklaar hadden, waren er toch ruim 30 boten aan de start. Omdat nog niet iedereen zich had aangemeld of door technische problemen zijn er uiteindelijk 27 boten gefinisht.