Bavaria Yachtbau

Bavaria Yachtbau werd in 1978 opgericht door Winfried Herrman, een raamfabrikant, en Josef Meltl, een verhuurder van boten. In 2006 was het bedrijf gegroeid tot 600 werknemers. Bavaria Yachtbau is een van Europa's grootste jachtfabrikanten en de grootste jachtwerf in Duitsland. Bavaria Yachtbau behoort ook tot de top drie van wereldwijde marktleiders voor jachten variërend van 30 tot 56 meter.

Bavaria Yachtbau
Ice

Een nieuwe eigenaar voor Bavaria Yachtbau lijkt in zicht. Volgens een bericht in de Duitse regionale krant Mainpost afgelopen vrijdag lijkt het erop dat Duitsland’s grootste serie boten jachtbouwer gered gaat worden door een Italiaans scheepsbouwer in luxe jachten.

Bavaria Yachtbau blijft boten verkopen
Ice

Deze week heeft Bavaria Yachtbau in een persbericht aangekondigd dat de productie gestabiliseerd is. Volgens ditzelfde bericht hebben de afgelopen twee weken meer dan 30 jachten de scheepswerf verlaten en zijn deze overgedragen aan klanten. Er zijn afspraken gemaakt met de belangrijkste leveranciers. De beheerders zijn een investeerdersproces gestart en ze beloven in juli 2018 een nieuwe belegger te presenteren. Ondank het feit dat Bavaria Yachtbau nog geen nieuwe investeerder heeft, blijft de jachtwerf wel boten verkopen.

Bavaria Yachtbau falliet
Ice

Bavaria Yachtbau kan zijn schulden niet meer betalen. Het faillissement werd aangevraagd. Dit wordt door verschillende bronnen bevestigd.

Ice

Zeiljacht kapseistDe Spaanse haven Zumaia (Baskenland) aanlopen is geen lachertje. Tijdens de tweede poging om zonder kleerscheuren binnen te lopen wordt de Bavaria gepakt door een brekende golf en kapseist.