Boten

Alles over boten, zeilboten, zeiljachten en sportboten. Volg hier de trends en innovaties in de jachtbouw.

Agile 42 zeiljacht
Adverteerder

Afgelopen maand heeft VMG Yachtbuilders met een flinke klap haar eerste Agile Yacht gelanceerd! De 42 voets high-performance cruiser werd “Karma’ gedoopt door haar eigenaar en 250 mensen waren aanwezig bij de festiviteiten op de verkoopwerf van VMG in het centrum van Enkhuizen.

foiling monohull
Ice

Emirates Team New Zealand heeft vandaag de suggestie van Patrizio Bertelli bevestigd. De volgende America’s Cup zal gezeild worden met high-performance foiling monohull zeilboten.

DOMANI S28
Adverteerder

Meer dynamisch design in de zeilwereld; Wereldpremière van DOMANI, een nieuwe merknaam in de nautische branche. Belgische jachtbouwer DOMANI lanceert zijn eerste model - S28 - van een nieuwe lijn Sportyachts.

Figaro 3
Ice

De foiling Figaro 3 van Bénéteau heeft op woensdag 2 augustus voor het eerst gezeild vanuit Saint Gilles Croix de Vie in Frankrijk. Zie hier de eerste officiële foto's.

Figaro 3 van Beneteau
Ice

De Figaro Beneteau 3 wordt de eerste in serie gebouwde monohull kielboot ooit. De technologie en innovatie is het resultaat van een samenwerking tussen de beste ontwerpers van Beneteau en het Frans maritiem ontwerpbureau Van Peteghem Lauriot-Prévost (VPLP), de ontwerpers van de twee laatste foiling boten die de Vendée Globe hebben gewonnen. Zie hier de eerste video beelden.

Maxi Edmond de Rothschild
Yvan de Beer

Vannes, Bretagne, Frankrijk 17 juli 2017. De gloednieuwe maxi foil trimaran racer van de Gitana groep gaat te water onder de naam:
“Maxi Edmond de Rothschild”.

Dehler Champions Choice
Adverteerder

Dehler is van start gegaan met de “Champions Choice” modellen. In samenspraak met de werf, toeleveranciers en de dealers wordt er voor het najaar en winter op specificatie schepen gebouwd die zijn voorzien van vele extra’s.

X-Yachts X4⁹
Adverteerder

In 2016 bracht X-Yachts twee nieuwe modellen uit in de X-range: de X4ᶟ en de X6⁵. Dit wordt nu aangevuld met de nieuwe X4⁹.

Foiling Mini 650
Ice

“Op een dag zullen alle boten kunnen vliegen” (Eric Tabarly, 1987). Deze futuristische bewering blijkt al lang waarheid te zijn. Op 25 december 2016 verbrak Thomas Coville het rond de wereld zeilen record en bleef onder de 50 dagen met een trimaran uitgerust met foils. In januari 2017 eindigde de Vendée Globe in een gevecht tussen Open 60’s uitgerust met foils.

X4³ X-Yachts
Adverteerder

8 maart jl. is de X4³ gekozen als HISWA Zeilboot van het Jaar 2017.