Boten

Alles over boten, zeilboten, zeiljachten en sportboten. Volg hier de trends en innovaties in de jachtbouw.

Foiling Mini 650
Ice

“Op een dag zullen alle boten kunnen vliegen” (Eric Tabarly, 1987). Deze futuristische bewering blijkt al lang waarheid te zijn. Op 25 december 2016 verbrak Thomas Coville het rond de wereld zeilen record en bleef onder de 50 dagen met een trimaran uitgerust met foils. In januari 2017 eindigde de Vendée Globe in een gevecht tussen Open 60’s uitgerust met foils.

X4³ X-Yachts
Adverteerder

8 maart jl. is de X4³ gekozen als HISWA Zeilboot van het Jaar 2017.

Guillaume Verdier
Een correspondent

Terwijl de laatste voorbereidingen en teamaankondigingen voor de Volvo Ocean Race 2017-18 in volle gang zijn, werkt het leidinggevende team van het evenement tegelijkertijd aan de toekomst van de Race.

Foiling Optimist
Ice

Studenten en onderzoekers van de technische universiteit Chalmers en SSPA Zweden hebben een Optimist ontworpen en gebouwd met foiling eigenschappen.

Ngoni zeiljacht
Ice

Royal Huisman lanceerde deze week de Ngoni, een maxi zeiljacht van maar liefst 58 meter of 190 voet lang sloep getuigd.

Elan Yachts
Adverteerder

Elan Yachts vanaf 1 maart in het Performance Centre te Lelystad. Het Performance Centre in Lelystad is de ideale locatie voor de herintroductie van Elan Yachts in Nederland.

Grand Soleil 43
Adverteerder

Hi-Tide Yachting is vanaf heden officieel importeur en servicepunt van Cantiere Del Pardo, waaronder de merken Grand Soleil en Sly Yachts vallen.

Figaro 3
Ice

De nieuwe Figaro 3 van de Franse botenbouwer Beneteau is de eerste in serie gebouwde monohull zeilboot met foils. Beneteau geeft hier een sterk signaal naar de zeilsport en jachtbouw. Voor diegene die nog twijfelde of foiling naar in serie gebouwde boten zou overwaaien is hier het antwoord.

Italia 998 Club
Adverteerder

De Italia 998 Club is de Cruising versie van de populaire en zeer succesvolle Italia 998 Fuoriserie. Met dit schip won het Bach Yachting Racing Team in 2016 onder meer het Nederlands, Duits en Wereldkampioenschap. De 998 Club heeft dezelfde vaareigenschappen om snel te kunnen zeilen maar is tevens uitgerust om relaxed mee te kunnen cruisen.

Ice

Fareast 28RDe Fareast 28R klasse groeit wereldwijd erg hard en een officieel wereldkampioenschap hoort daar natuurlijk ook bij. Wij vernemen zonet uit goede bron dat er aantrekkelijke deals kunnen gemaakt worden om vòòr de aanvang van de wedstrijd een boot te kopen of te huren. Meer nog, je kan zelfs een gloednieuwe Fareast 28R gratis mee naar huis nemen als je het WK wint! Neem dus twéé auto’s met trekhaak mee naar Zweden.