Boten

Alles over boten, zeilboten, zeiljachten en sportboten. Volg hier de trends en innovaties in de jachtbouw.

Nieuwe generatie IMOCA 60s zet huidige racewereld op zijn kop
Kat

Nu de nieuwe oceaanracing foilers klaar staan voor de komende Ocean Race en de Véndee Globe, gaat de zeilracewereld zoals we die nu kennen op de schop.

Saffier Yachts met 4 modellen naar Hiswa te Water
Kat

Na een lange afwezigheid van beurzen in Nederland is er eindelijk weer een mogelijkheid jachten te komen bekijken op één van de bekendste beurzen van Nederland. Zo zal ook Saffier Yachts aanwezig zijn met 4 modellen. 

Elvstrom
Adverteerder

Wat hebben een superheld en een groot jacht met elkaar gemeen? Op het eerste zicht niet veel, maar airbrush artiest Evrim Duyar ging een ongelooflijke uitdaging aan toen een klant uit Turkije een volledig aangepaste look wilde voor zijn Elvstrom zeilen op zijn X-Yacht X4-9, Shima. 

 

Solaris 40
Adverteerder

Messink Yachting heeft in IJmuiden de Solaris 40 klaar liggen. De luxe performance jachten van Solaris zijn wellicht in Nederland nog niet zo bekend, maar in de middellandse zee zijn ze een bekend gezicht.

Melges 15 nu in Europa
Een correspondent

Na de introductie van de Melges 15 in de Verenigde Staten in 2020 is deze vanaf deze week ook in Europa verkrijgbaar bij Hein Ruyten One Design. Het ontwerp voor deze tweemansboot van Reichel/Puch en gebouwd door Nelo in Portugal prioriteert stabiliteit, comfort, gebruiksgemak en prestatie.

de Dehler 46 SQ
Adverteerder

Na het grote succes van de Dehler 38 SQ presenteert het traditionele Duitse merk nu haar nieuwe vlaggenschip, de Dehler 46 SQ. De wereldpremière van de Dehler 46 SQ zal plaatsvinden op het Cannes Yachting Festival van 6-11 september 2022.

Tomidi
Kat

De Tomidi staat te koop. Deze bijzondere boot voer ooit onder de naam Rucanor TriStar en werd geschipperd onder Staf Versluys. Het is een schip met negen levens, op weg naar zijn tiende. Een echte Standfast, speciaal ontworpen en gebouwd voor de deelname aan de Whitbread Round the World Race 1985/ 1986 (nu de Volvo Ocean Race). als een One Off, wat betekent dat er ooit maar één enkel dergelijk uniek vaartuig gemaakt is.

Contest 49CS
Adverteerder

Contest Yachts in Medemblik, opgericht in 1959, introduceert een nieuw model: de Contest 49CS met achterkuip. Een waardevolle aanvulling op de lijn semi-custom 50 voet jachten met middenkuip waar de werf vermaard om is. De nieuwe Contest 49CS is onderscheidend anders.

Jonas Gerckens
Ice

De eerste zeilfoto's van Jonas Gerckens' gloednieuwe VOLVO 164 na de tewaterlating in La Trinité-Sur-Mer twee weken geleden.

Class 40 Volvo 164
Ice

Jonas Gerckens' Volvo 164 is klaar om het op te nemen tegen van de meest prestigieuze offshore races. Na een bouwperiode van 8 maanden is de gloednieuwe VOLVO 164 (Class 40) van oceaanracer Jonas Gerckens deze week voor het eerst te water gegaan in La Trinité-Sur-Mer.