Breskens Sailing Weekend

Al het Breskens Sailing Weekend nieuws, uitslagen en foto's vind je hier chronologisch geordend.

Breskens Sailing Weekend
WWSV

Breskens Sailing Weekend is het vierde grote evenement van het Indumar Open Noordzeekampioenschap wordt beslecht in de Scheldemonding in het weekend van 30 augustus en 1 september. Traditioneel een knappe mix van wedstrijden voor de IRC vloot en de langere banen voor Cruiser rating.

Breskens Sailings Weekend
Een correspondent

Met een pak extra raceklassen was het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 groter dan ooit, tot blijdschap van het organiserend comité én alle deelnemende zeilers.

Breskens Sailing Weekend 2018
Een correspondent

Gebroken masten, gescheurde zeilen en topprestaties – de voorlaatste zeildag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 had het allemaal. Door enkele puike zeilprestaties lijken veel klassementen in de plooi te zijn gevallen.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Op de vrijdag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 voer de gehele vloot voor het eerst uit. Een stevige wind en ruwe zee begeleidden de IRC-, ORC-, Two Handed-, J/111-boten en de One Tonners tijdens hun wedstrijden en dat leverde het nodige spektakel op.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

De kop is er officieel af voor het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018. Na het oefenevenement voor de J/111-klasse voegen op donderdag ook de One Tonners zich voor het eerst bij de J/111-klasse voor een zeildag met twee gezichten.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Tijdens het tweedaagse Pre-Worldoefenevenement voor de J/111-klasse tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 hebben de twaalf deelnemende zeilcrews en hun boten toe kunnen werken naar de WK-vorm, die ze nodig zullen hebben tijdens het Wereldkampioenschap J/111 in de monding van de Westerschelde.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Uniek, zo is het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 zeker te noemen. Met een Wereldkampioenschap J/111 en een heus Pre-Worlds oefenevent breidt het zeilevenement opnieuw uit. Een test voor organisatie en zeilers.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Het Damen Breskens Sailing Weekend heeft gezocht naar mogelijkheden om het tij te keren in de steeds afnemende aantallen deelnemers aan zeilwedstrijdevenementen

Bateleur van Marco de Bat
Een correspondent

Het Breskens Sailing Weekend zit er op. De zeilers zijn tevreden. De wedstrijdleiding kijkt terug op een mooie laatste dag en op een mooi weekend. Al werd er vandaag opnieuw weinig wind voorspeld. De puntjes werden op de i gezet en de titels werden verdeeld. De Bateleur van Marco de Bat werd Nederlands kampioen IRC zeilen.

Breskens sailing Weekend
Ice

Een indrukwekkende stilte in de tent, een hoop kabaal in de optimisten arena tijdens de Waterfundag en spannende zeilwedstrijden met eerst geen wind, toen wel wind en daarna prima wind en een letterlijk verrassende wending. Dat is de vrijdag van het Damen Breskens Sailing Weekend in het kort.