Breskens Sailing Weekend

Al het Breskens Sailing Weekend nieuws, uitslagen en foto's vind je hier chronologisch geordend.

Elvstrom sails
Adverteerder

Moana is bezig met een zeer sterk zeilseizoen. Ze wonnen tijdens Cowes Week en zeilden een fameuze deuk in het spreekwoordelijke pak boter tijdens de IRC Kampioenschappen/ Breskens Sailing Weekend. Wat is hun geheim? We spraken met Mathieu Goubau, de skipper van Moana en polsten naar de mysterieuze formule achter hun succes.

Moana wint IRC Europees kampioenschap
Kat

Op de laatste van vier dagen prachtig racen voor de haven van Breskens, werden twee finaleraces gehouden en werd de winnaar van het 2022 IRC Europees Kampioenschap beslist met de kleinst mogelijke marge. Moana wint met slechts 0,003 punten verschil. 

 

EK-IRC-dag 3
Een correspondent

Het IRC Europees Kampioenschap heeft de traditie dat kleinere boten winnen. In Cork in 2016 was de allereerste IRC Europees Kampioen Paul Gibbons en zijn Quarter Tonner Anchor Challenge die won, het jaar daarop in Marseille was de JPK 10.10 Expresso 2 van Guy Claeys de winnaar in IRC 4. 

 

Moana dag 2 BSW
Een correspondent

Dag twee van het IRC Europees Kampioenschap op Damen Breskens Sailing Weekend had niet meer kunnen verschillen van dag één. De openingsrace van donderdag, een medium coastal, was extreem lastig zowel voor het wedstrijdcomité als voor de deelnemers omdat de wind 180° draaide en toenam van niets naar 25 knopen. 

 

pijnlijke eerste dag voor Van Uden-ROST
Een correspondent

Gisteren, donderdag 25 augustus gingen de wedstrijden van start in het zevende IRC Europees Kampioenschap, dit jaar in Nederland als onderdeel van Damen Breskens Sailing Weekend. Dit is de eerste dag van de vierdaagse competitie om te bepalen wie dit jaar de titel krijgt voor de populaire rating regel van RORC en UNCL. De medium kustrace die gisteren werd gevaren begon pas om 12.00 uur, na 90 minuten wachten op wind. 

 

Moana  IRC1
Kat

De zevende editie van het IRC Europees Kampioenschap vindt plaats van donderdag tot zondag (25-28 augustus) in Nederland, als onderdeel van Damen Breskens Sailing Weekend.

Breskens Sailing Weekend van start van 25 tot 28 augustus
Pit De Jonge

Het Europees Kampioenschap IRC brandt los in het weekend van 25 tot en met 28 augustus bij het DAMEN  BRESKENS SAILING WEEKEND. Dit EK trekt zeilers uit Scandinavië, de UK, Frankrijk, Duitsland en zelfs Zwitserland aan. Ambitieuze Nederlandse en Belgische teams kunnen voor verrassingen zorgen: dat bewijzen de resultaten in de grote internationale regatta’s van de voorbije maanden in Cowes, Bretagne en Scheveningen. 

 

Breskens Sailing weekend
Een correspondent

Van 24 tot 28 augustus wordt het Europees kampioenschap IRC verzeild als onderdeel van Damen Breskens Sailing. Naast de IRC vloot is er natuurlijk ook weer een baan voor de CR en double-handed zeilers, die varen op de gebruikelijke vrijdag zaterdag en zondag hetzelfde weekend

NRJ BALL Roland Clayes
Ice

Vrijdag startte het Breskens Sailing Weekend met slechts 27 deelnemers. Dit kleine aantal werd dan nog eens onderverdeeld in zes klassen. Het Breskens Sailing Weekend is onderdeel van het Open Nederlands Kampioenschap IRC en een selectie voor het Open Noordzee Kampioenschap.

Breskens Sailing weekend did not come
BrunoB

Tijdens het Damen Breskens Sailing Weekend 2021 is een waar seksschandaal aan het licht gekomen. De feiten speelden zich af tijdens de eerste manche in IRC 1 en is uitgedraaid op een regelrechte gangbang party. De enige deelnemer die geen waar voor zijn geld kreeg was Luc F*r*mans.