Cadet klasse

Thibaud Dirix en Thomas Winand
Ice

De Belgische zeilers Thibaud Dirix en Thomas Winand werden na 12 spannende reeksen in gevarieerde condities 2de op het wereldkampioenschap Cadet zeilen in Polen. Het was een spannende strijd tot het einde, het Belgische jeugdteam eindigde op slechts op 4 punten van het winnende Argentijnse team.

Thibaud Dirix en Thomas Winand
Een correspondent

Gedurende de Nieuwpoortweek werd het Belgisch kampioenschap in de Cadet klasse gezeild. De zeilcondities waren uitzonderlijk goed met mooi weer en steeds goede wind. Na 14 reeksen werden Thibaud Dirix en Thomas Winand overtuigend eerste.

Cadet klasse
Een correspondent

Van 20 tot 22 april werd de Cadet Easter Regatta gezeild op de Kaagse plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe
Ice

Dit jaar werd het Open Engels Kampioenschap Cadet gevaren in Thorpe Bay aan de monding van de Thames. In een traditioneel sterk en groot veld werden 10 reeksen gevaren. De goede vorm die Thibaud en Helena de hele zomer toonden, werd doorgetrokken met 5 reeksoverwinningen en een ruime voorsprong in het algemeen klassement.

Cadet zeilen
Een correspondent

Het 52e Wereldkampioenschap Cadet zeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen.  Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.

Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe
Een correspondent

De Belgische zeilers hebben uitstekend gepresteerd op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen in Bodstedt, Duitsland. Met een veld van 63 deelnemers in de Worlds Fleet en 58 deelnemers in de Promotional Fleet werd dit WK Cadet een groot succes. Ondanks de zeer lichte wind werden toch nog 9 van de 12 geplande reeksen gezeild.

Cadet zeilen
Een correspondent

Afgelopen week werd het Belgisch Kampioenschap Cadet gezeild tijdens de Nieuwpoortweek. Omdat voor de Nederlandse Cadetzeilers de schoolvakantie nog niet was begonnen, waren tijdens deze editie jammer genoeg alleen Belgische Cadetten aanwezig, Dit kon echter de pret niet bederven.

Cadet klasse zeilen
Een correspondent

Van 29 juli tot en met 3 augustus 2018 wordt in Bodstedt (GER) het wereldkampioenschap Cadet zeilen gehouden. Van over de hele wereld mogen de deelnemende landen zeven teams afvaardigen. Het Nederlands team is na een spannende serie wedstrijden bekend gemaakt.

Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe
Een correspondent

Van 10 tot 13 mei werd tijdens de Dutch Youth Regatta het Open Nederlands Kampioenschap Cadet gezeild in Workum. Met een mooie vloot van 41 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland werden 9 reeksen gevaren in zeer gevarieerde condities.

Cadet zeilen
Een correspondent

Maar liefst 15 Cadet teams uit Nederland en België trappen het watersportseizoen af met deelname aan de jaarlijkse Easter Regatta op De Kaag. Op dit 3-daags zeilevenement van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april 2018 zullen zowel doorgewinterde als nieuwe Cadet teams zich met elkaar meten.