Challenge Cup

Challenge Cup 2020
Een correspondent

Ook dit jaar was de Challenge Cup weer een uitdaging. Wat windstil begon voor de kust van IJmuiden eindige op de eerste leg met ZW 7 en stroom mee in het Stortemelk naar Terschelling.

Challenge Cup
Een correspondent

Ook voor de organisatie is de Challenge Cup altijd weer een uitdaging. Gezien de quarantaine in Engeland hebben we Engeland verruild voor een ander eiland: Terschelling, We zijn daar meer dan welkom zonder quarantaine want anders zou het wel een erg lange, lange afstandsrace worden.

Challenge Cup
Een correspondent

Na het goede nieuws van het Watersport Verbond dat er vanaf 1 juli weer zeilevenementen georganiseerd kunnen worden en de verwachtingen aan Engelse zijde dat er op korte termijn verandering komt in de quarantaine maatregelen, is er vandaag besloten in goed overleg met The Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club om door te gaan met de organisatie van de Challenge Cup.

Challenge Cup
Een correspondent

Dit jaar waait een frisse wind door de negentiende Challenge Cup, die van 6 tot en met 9 september 2017 plaatsvindt. Dankzij de toevoeging van aantal elementen wordt de 200-mijl langeafstandsracerace tussen IJmuiden-Lowestoft-IJmuiden groter, aantrekkelijker en nog toegankelijker voor zowel de wedstrijd- als de toerzeiler. De basis blijft zoutwater, wind en zeilen.