Charity Cup

Charity Cup Oosterschelde
Een correspondent

Afgelopen weekend werd vanuit Wemeldinge gestreden om de Charity Cup Oosterschelde 2021. Een weekend wat traditioneel begint met een steigerborrel op vrijdagavond, die net binnen de buien paste.

Charity Cup
Een correspondent

Mochten er schepen zijn die het varen op het prachtige water van de Oosterschelde erg missen en die met lede ogen hebben gekeken naar het afgelasten van wedstrijden als de Mossselrace, Schelderegatta en Delta Weekend, dan kan er dit weekend toch een klein zeilershart worden opgehaald.

Charity Cup Veerse Meer
Een correspondent

Afgelopen zondag kwamen 24 boten aan de start om te strijden om de 3e Den Baas en zijn madam Charity Cup Veerse Meer. Deze zeilwedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Sail4Charity bracht meer dan 1000 euro op voor het Kinderkankerfonds, project KOESTER.

A Boen - Grand Soleil 34
Ice

De samensmelting van het Deltaweekend en Charity Cup heeft een mooi gemixt veld opgeleverd afgelopen weekend. Van 9 tot en met 10 juni werd er op de Oosterschelde ook gestreden voor de Charity Cup. Een unieke combinatie voor de zeilers die smaakt naar meer.

Deltaweekend 2018
Ice

Het Deltaweekend, de jaarlijkse wedstrijdserie voor zeiljachten op de Oosterschelde, is onder ideale omstandigheden een groot succes geworden. Zierikzee was afgelopen weekend het bruisend centrum van het Zeeuws Kampioenschap zeilen en trok veel buitenlandse deelnemers aan.

Deltaweekend 2018
Kat

De wedstrijden voor de Charity Cup worden dit jaar gevaren vanuit Zierikzee tijdens de 48e editie van het Deltaweekend, van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni. Net als andere jaren kan aan de Charity Cup worden deelgenomen door Old Gaffers en ongemeten jachten op basis van hun SW factor of CR registratie. De Charity Cup deelnemers varen wedstrijdbanen “rond de betonning” ten westen van de Zeelandbrug.