Class 40

Groupe Berkem - Laurent Camprubi
Ice

De reguliere media stond er deze week vol van: Franse zeiler overleeft 16 uur in gekapseisde boot en volgens de kustwacht grensde zijn overleving aan het onmogelijke. Maar hoe is het mogelijk dat niemand zich de vraag stelt hoe dit is kunnen gebeuren. Een boot die kapseist nadat een kiel afbreekt is hetzelfde als een vliegtuig dat neerstort nadat het een vleugel verliest. Zouden er in het tweede geval ook zo weinig vragen gesteld worden? We maken ons sterk van niet.

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Een correspondent

Na 22 dagen, 0 uur, 31 minuten en 4 seconden van ademloze races en intense spanning, eindigden de Belgische schipper Jonas Gerckens en zijn co-schipper Benoit Hantzperg op de vierde plaats aan boord van de VOLVO 164 in de categorie class40. Een echte overwinning voor het duo dat zich voor hun eerste deelname aan de Transat Jacques Vabre een top 10 klassering ten doel had gesteld.

Volvo 164 class40
Kat

Team Volvo met Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg passeerde zonet als vierde de finish van de Transat Jacques Vabre in de Class40. 

11th Hour Racing Team
Kat

De winnaar van de vorige editie van de race in de class 40 heeft kielschade opgelopen, terwijl het slechte weer voor de kust van Martinique de finish voor de leidende IMOCA's kan vertragen.

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg vechten voor een eerste plek
Kat

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg liggen met de Volvo 164 op dit moment op de tweede plaats in de Transat Jacques Vabre met nog iets meer dan 1000 mijl te gaan tot de finish. 

Volvo 164 class40: Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Kat

Het Ultime podium is ondertussen compleet. Gisteravond laat pakte SVR-Lazartigue de tweede plaats voor Banque Populaire XI. De leidende IMOCA's worden donderdag in Martinique verwacht terwijl de Class 40 verder de Atlantische Oceaan oversteekt.

Jonas Gerckens op één in TJV
Kat

Het team van Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg, Volvo 164 ligt momenteel eerste in de class40 van de Transat Jacques Vabre. 

Jonas Gerckens class40 Transat Jacques Vabre
Kat

Terwijl de vloot verder naar het zuiden vaart, verdiept de bemanning van de Volvo (class40), Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg zich in strategie en tactiek. Op 15 november lagen ze nog op de derde plaats. Ondertussen liggen ze tweede en de eerste plaats lonkt!

Transat Jacques Vabre
Kat

Een ontmasting, springtij en lichte wind hebben de eerste 36 uur van de Transat Jacques Vabre zeer lastig gemaakt voor de vloot van 79 boten. 

Start Transat JV 2021
Kat

79 boten, verdeeld over vier verschillende klassen, zijn zondag, 7 november goed vertrokken voor de 15e editie van de Transat Jacques Vabre.