Class Mini 650

Alle Class Mini 650 klasse berichten, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

B&G stelt navigatie-apparatuur voor in Alicante
Kat

Tijdens een driedaags Navico evenement in Alicante dat liep van 7 tot 9 juni toonde B&G aan de belangrijkste Europese watersportjournalisten zijn productgamma aan boord van drie verschillende types zeilboten. We zeilden met een nieuwe Bavaria 42C, Dehler 30 OD en een Class 650 en bekeken de bijbehorende navigatieapparatuur. 

 

Léandre de Schrynmakers
Kat

Léandre De Schrynmakers (BEL) kwam op maandag 15 november om 04u 22min 54s (UTC) als 16de over de finishlijn van de tweede etappe van de 23ste editie van de Mini Transat EuroChef in de Productie boot vloot. 

Team Actual
Kat

De Atlantische Oceaan bruist op dit moment van de races: de Mini Transat vloot is bezig aan de tweede etappe vanuit La Palma en de budgetvriendelijke McIntyre Adventure Globe 5.80 Transat startte maandag 1 november vanuit Lagos, Portugal. Maar het zal nog drukker worden!

Start tweede etappe Mini Transat
Kat

Zoals gepland ging de tweede etappe van de 23e Mini Transat EuroChef op vrijdag 29 oktober om 14:00 UTC van start. Voortgestuwd door een licht briesje uit het noordoosten, vertrokken de 86 nog deelnemende zeilers uit Santa Cruz de La Palma richting Saint-François met een flinke sprint van 2700 mijl voor de boeg en met een groot aantal vraagtekens.

Mini Transat 6.50
Kat

Met enig uitstel is vandaag om de 23ste editie van de Minitransat van start gegaan. Zoals altijd zal de oversteek in twee etappes verlopen. Deze keer echter met een licht aangepast parcours. De race begint in Les Sables d'Olonne, met een tussenstop in Santa Cruz de La Palma op de Canarische Eilanden, om vervolgens aan te komen in Saint François op Guadeloupe. 

Marie-Amélie Lenaerts
Ice

De Belgische Mini 650 zeilster Marie-Amélie Lenaerts heeft op 14 januari van de stad Charleroi een award ontvangen. Marie-Amélie ontving één van de 6 kristallen klokkentorens omdat ze als eerste Belgische vrouw onder zeil de Atlantische Oceaan solo is overgestoken, in wedstrijd tijdens de Mini-Transat.

Foiling Mini 650
Ice

“Op een dag zullen alle boten kunnen vliegen” (Eric Tabarly, 1987). Deze futuristische bewering blijkt al lang waarheid te zijn. Op 25 december 2016 verbrak Thomas Coville het rond de wereld zeilen record en bleef onder de 50 dagen met een trimaran uitgerust met foils. In januari 2017 eindigde de Vendée Globe in een gevecht tussen Open 60’s uitgerust met foils.

Kat

De 30ste editie van de Mini Fastnet werd een succes voor het Belgisch-Italiaans duo Jonas Gerckens en Allessandro Torresani. Ze eindigden met de Netwerk (821) tweede na 4 dagen, 10 uur en 45 minuten racen. De laatste dagen zaten ze de gebroeders Cloarec letterlijk op de hielen.

Ice

Jonas GerckensVoor Jonas Gerckens breekt er een nieuw Mini-seizoen aan in 2015. Na een succesvol 2014 zal dit jaar een duidelijke progressie moeten tonen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de Mini Transat die start op 19 september 2015 met als objectief zijn eigen 22ste plaats in 2013 te verbeteren met de Mini 821 "Netwerk.

Een correspondent

Jonas GerckensDe 34 jarige Luikenaar Jonas Gerckens behaalt zijn eerste solo-overwinning met zijn Mini 650 Netwerk in de klasse van serieproductieboten. Door zijn overwinning in de eerste etappe naar Horta, gelegen op het eiland Faial in de Portugese eilandengroep Azoren, had Jonas de leiding genomen in de rangschikking.