Covid-19

Het Covid-19 virus hakt er stevig in. Ook onze zeilsport moet eraan geloven. Lees hier al onze nieuwsberichten over de impact van Covid-19 virus.

12 uur Oostende Race
Pit De Jonge

Ook het Open Noordzee Kampioenschap ontsnapt niet aan de Coronamaatregelen. Na de annulatie van de twee eerste regatta’s in Nieuwpoort van de Open Noordzee Kampioenschap kalender, eerder deze maand, ziet de organisatie zich ook verplicht om de 12 uur van Oostende van 13 mei af te blazen.

Ronde om Texel
Ice

De Ronde om Texel wordt voor de tweede maal op een rij wegens het Covid-19 virus niet gezeild. De wedstrijdorganisatie heeft afgelopen weekend beslist om de 43e Ronde om Texel uit te stellen naar 2022 omdat in de huidige situatie rondom het Covid-19 virus een dergelijk groot publieksevenement nog te vroeg is.

North Sea Regatta 2021
Ice

Nog meer slecht nieuws voor de zeilers: ook de North Sea Regatta kan dit jaar weer niet plaats vinden wegens de Covid-19 noodwet. De reeds ingeschreven deelnemers werden vrijdagavond per e-mail op de hoogte gebracht.

Almere Haven Race weekend
Een correspondent

Slecht nieuws voor de Kwarttonner, Pionnen, FF-65 en J80 zeilers: de wedstrijdorganisatie heeft het Almere Haven Race weekend moeten verschuiven.

Arno van Gerven
Ice

Arno van Gerven, de directeur van het Nederlandse Watersportverbond, schrijft in zijn wekelijkse column dat de overheid veel te weinig vertrouwen heeft in watersportverenigingen en watersportliefhebbers. Zo weinig vertrouwen dat in Nederland de coronamaatregelen voor de zeilsport nog tot midden juni zullen duren. Van Gerven schrijft dat hij op vele vragen geen beredeneerd en logisch geen antwoorden meer heeft. Leest u even mee?

North Sea Race en Vuurschepenrace 2021
Ice

Tijdens het a.s. lange Hemelvaartsweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 organiseert de North Sea Regatta een nieuwe zeilrace: de NSR C-19 Windmill Race.

America's Cup COVID-19 lockdown
Ice

Een nieuwe COVID-19 Level 3 lockdown in Nieuw Zeeland dwarsboomt de America’s Cup plannen de komende zeven dagen. Het eerste America’s Cup race weekend dat normaal op zaterdag 6 en zondag 7 maart wordt gezeild is uitgesteld.

Prada Cup uitgesteld wegens Covid-19 lockdown
Ice

Als gevolg van de aankondiging van een Level 3 lockdown in Auckland voor de eerst komende 72 uur is de eerst volgende racedag die normaal op woensdag 17 februari plaats vindt uitgesteld. Het evenementendorp zal gedurende deze tijd niet open zijn voor het publiek.

Reisverbod naar het buitenland
Ice

De federale en deelstaten regeringen hebben op vrijdag 22 januari in het overlegcomité de corona situatie besproken en beslist om tijdelijk een verbod in te voeren op niet-essentiële reizen van en naar België. Wij zochten uit hoe Belgen toch naar hun boot kunnen in het buitenland na deze extra maatregel tegen het coronavirus COVID-19.

jachthaven Breskens
Ice

In Nederland heeft de Marechaussee maandag 11 januari in de haven van Breskens twee Britten met een zeiljacht de toegang tot het vaste land geweigerd. Volgens de PZC voldeden ze niet aan een voorwaarde om in Nederland te reizen.