Covid-19

Het Covid-19 virus hakt er stevig in. Ook onze zeilsport moet eraan geloven. Lees hier al onze nieuwsberichten over de impact van Covid-19 virus.

Noordzee Club
Een correspondent

De laatste Coronavirus COVID-19 maatregelen in Nederland maken een borrel en diner met prijsuitreiking niet mogelijk. Daarom is besloten ook de middagsessie te annuleren.

Schelderegatta
Ice

We hadden het er al over in het ClubRacer Café, de Schelderegatta die dit jaar gepland was op 26 juni is helaas afgelast. Deze jaarlijks klassieker voor zeiljachten met Cruiser Rating (CR) meetbrief met start in Hansweert en finish aan de Scheldekaaien in Antwerpen kan niet doorgaan wegens de huidige coronamaatregelen in Nederland.

Almere Haven Race Weekend
Ice

Eerder berichtte we dat het Almere Haven Race Weekend werd uitgesteld maar zover het er nu uit ziet mag men in de Nederland nog geen zeilwedstrijden organiseren wegens de nieuwe wet van 9 juni die van kracht is omtrent de coronamaatregelen. Daarom heeft de organisatie van het Almere Haven Race Weekend zonet besloten om het evenement niet te laten doorgaan.

Deltaweekend
Een correspondent

Het bestuur van het Deltaweekend heeft vastgesteld dat het laten doorgaan van de Veronicarace en het Deltaweekend door de Covid regelgeving helaas niet haalbaar is. Met teleurstelling is daarom besloten om deze jubileumwedstrijden voor dit seizoen af te gelasten en te verplaatsen naar 2022 op de volgende data.

Scheveningen500
Ice

Vanwege de nog altijd voortdurende onzekerheid inzake Covid-19 en het daarmee samenhangende beleid van de Nederlandse en Engelse overheid heeft het bestuur van Stichting Zeilrace en Rally besloten om Scheveningen500 Editie 2021 af te gelasten.

Sport niet op de reservebank
Ice

Het virus is bang van wind en water, wij niet! Dat is de slogan die het Vlaamse zeilsport verbond Wind en Watersport Vlaanderen gebruikt voor hun open brief actie in naam van 81 watersport clubs en meer dan 27.000 leden.

12 uur Oostende Race
Pit De Jonge

Ook het Open Noordzee Kampioenschap ontsnapt niet aan de Coronamaatregelen. Na de annulatie van de twee eerste regatta’s in Nieuwpoort van de Open Noordzee Kampioenschap kalender, eerder deze maand, ziet de organisatie zich ook verplicht om de 12 uur van Oostende van 13 mei af te blazen.

Ronde om Texel
Ice

De Ronde om Texel wordt voor de tweede maal op een rij wegens het Covid-19 virus niet gezeild. De wedstrijdorganisatie heeft afgelopen weekend beslist om de 43e Ronde om Texel uit te stellen naar 2022 omdat in de huidige situatie rondom het Covid-19 virus een dergelijk groot publieksevenement nog te vroeg is.

North Sea Regatta 2021
Ice

Nog meer slecht nieuws voor de zeilers: ook de North Sea Regatta kan dit jaar weer niet plaats vinden wegens de Covid-19 noodwet. De reeds ingeschreven deelnemers werden vrijdagavond per e-mail op de hoogte gebracht.

Almere Haven Race weekend
Een correspondent

Slecht nieuws voor de Kwarttonner, Pionnen, FF-65 en J80 zeilers: de wedstrijdorganisatie heeft het Almere Haven Race weekend moeten verschuiven.