Cowes Week

Alle Cowes Week nieuws, uitslagen, winnaars, deelnemers en foto's chronologisch geordend.

Ice

Korte Cowes Week footage in de 34ste editie van Destopnews. Op 3:36 krijgen we de Antilope (GS 46) van Willem Wester een paar seconden in beeld. Antilope won de IRC 1 klasse tijdens Cowes Week, niettegenstaande werd de boot, met een Belgisch-Nederlandse bemanning, bijna chirurgisch geweerd uit de officiële persberichten van de organisatie.

Ice

Cowes Week Limited heeft vandaag een veiligheidsfilm vrijgegeven ter voorbereiding van de Aberdeen Asset Management Cowes Week regatta. Het doel van deze film is om de deelnemers te assisteren met hun veiligheid tijdens deze wereldberoemde zeilwedstrijd op het drukke vaarwater van de Solent (GBR).

Ice

AtalantaOp de eerste wedstrijddag van de Cowes Week 2011 regatta moesten twee zeilers gered worden nadat hun zeiljacht Atalanta (Corby 33), geschipperd door Roly Wilson (IRL), in aanvaring kwam met de supertanker Hanne Knutsen. Atalanta, die volgens de crewlist negen bemanningsleden aan boord heeft, haakte met zijn tuig achter het anker van de mastodont (zie video).

Ice

WinsomeDe bijna 40 jaar oude Sparkman and Stephen's 41 van Harry J Heijst (NED) presteert het weer om roet in het eten te gooien van een veld veel jonger geweld bestaande uit Figaro's, J/97's, J/92's, X-Yachts en een Corby 30. De 'Winsome' won de Cowes Week openingswedstrijd op 6 augustus in de IRC klasse 5 na 3 uur zeilen met iets minder dan 3 minuten voorsprong (berekende tijd).

Ice

Antilope - Grand Soleil 43Tussen de slordige 896 deelnemers tijdens Cowes Week 2010 wisten de Benelux zeilteams afgelopen week goed te scoren in de verschillende IRC klassen. De Antilope (GS 43 OT) van William Wester, weliswaar met Engels zeilnummer maar met een Benelux team aan boord en Philippe Bergmans (BEL) aan het roer voor de verandering, weet na een zeer goede serie met 4 paaltjes de eerste plaats te pakken in de IRC 1 klasse met 33 deelnemers.

entityone

Cowes Week 2010 - ShamrockGraag uw aandacht voor enkele hoera- berichten vanuit Cowes, dat op maandag zowaar Belgisch kleurde...
Weerom trokken duizenden watersporters de Solent op (wat een voorrecht…) in de hoop hun overall-klassement, waar menig team op zaterdag en/of zondag al een kleine (of soms grote) hypotheek op gelegd hadden, te verbeteren.

Yan T.

Antilope wint Cowes Week 2009Winnen is geen toeval en dit werd weer eens bewezen op een dag als vandaag. Hoewel de “Frankerijkse” IRC machiene Inis Mor voor ¾ de van de race aan de leiding vaarde en niet meer leek te kunnen verliezen draaide de Cowes Week uitslag toch ietsje anders uit. Eens te meer werd bewezen dat de prijzen aan de meet worden bedeeld.

Yan T.

Ran ging vandaag met de Line honours lopenHoewel er weinig wind (-5kn) voorspeld was door de organisatie hebben we toch tijdens de 6de Cowes Week dag rond de 10 knopen wind gehad. Blijkbaar bij het schrijven van het bericht gisteren waren er nog een aantal boten niet gefinisht waardoor het totaal buiten tijd en DNF boten hoger ligt dan eerder opgegeven.

Yan T.

Cowes Week 2009 dag 5 - Tactische genialiteit of loterij?Het antwoord op deze vraag hangt af van de persoon aan wie je het vraagt. David de Graaf van de Appel vaarde vandaag op 3 sec verschil een paaltje op zijn eerste Cowes Week. Gisteren nog zei Marc Flamand die stuurman is op de Antilope het volgende: “Morgen wordt heel den hoop dooreen gegooid”.

Yan T.

Beau Geste van Karl Kwok zet de snelste tijd neerVandaag is er nogal wat gebeurd. Ik heb boten op boeien en op elkaar zien varen, broachen en de chinees in gaan en dit terwijl er maximum 25kn wind stond. Luna Rossa wint in Super Zero voor Ran en Beau Geste. Tonnerre wordt weer 2de, Antilope wint in IRC 2 en Winsom blijft 3de plekjes verzamelen.