Deltaweekend

Het Deltaweekend is één van de grootste zeilevenementen in Zeeland en wordt traditiegetrouw gezeild op de Oosterschelde vanuit Zierikzee en Colijnsplaat. Na 45 jaar werd in 2015 de naam Deltaweek gewijzigd in Deltaweekend en werden alle wedstrijden geconcentreerd in één weekend. Hier vind je alle Deltaweekend uitslagen, nieuws, foto's en video chronologisch geordend.

Deltaweekend 2018
Een correspondent

De voorbereidingen voor de volgende editie van het Deltaweekend zijn al weer in volle gang. Zierikzee is een haven met veel historie voor het Deltaweekend. We gaan op en rond het Luitje weer een mooi walprogramma neerzetten, met hoogstaande catering, duidelijke briefingfaciliteiten, een goed toegankelijk secretariaat en alles wat er verder allemaal bij hoort.

Deltaweekend
Een correspondent

Het was voor de Deltaweekend organisatie even puzzelen om een geschikt weekend te vinden voor de 48e editie van het Deltaweekend maar ze zijn er uit. Het wordt het weekend van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni. Zierikzee wordt na Colijnsplaat weer net als in 2016 de uitvalshaven.

Deltaweekend zeilen
Ice

Het Deltaweekend bood drie dagen lang een serie aantrekkelijke wedstrijden op stromend water voor de ORC en IRC klassen, de Rond- en Platbodems B&C en enkele eenheidsklassen.

Deltaweekend
Een correspondent

De 47e editie van het Deltaweekend is vandaag met een prachtige zeildag van start gegaan. Een veld van rond de 80 wedstrijdboten, afgemeerd in de haven van Colijnsplaat, kreeg precies om 10.00 uur het eerste startsignaal voor een wedstrijd “rond de boeien” met baanlengtes variërend van 28 mijl voor de ORC 1&2 tot 17 mijl voor de Rond- en Platbodemklassen.

Deltaweekend
Een correspondent

Op 23 juni gaat de 47e editie van het Deltaweekend van start. Onze vaste deelnemers weten wel waarom ze dit prachtige zeilevenement niet willen missen: Sportieve rivaliteit op het water en kameraadschappelijke verbroedering op de wal na afloop.

Dehler Delta Cup
Ice

Vanuit Colijnsplaat wordt op 23, 24 en 25 juni 2017 het Deltaweekend georganiseerd. Het Deltaweekend is volbloed wedstrijdzeilen op de Oosterschelde met kajuitzeiljachten. Voor teams die met een Dehler zeilen zal een apart klassement worden opgesteld. De winnaar van dit klassement neemt de Dehler Delta Cup mee naar huis.

Deltaweekend
Een correspondent

Het is voor sommigen misschien nog even wennen, maar we gaan met het Deltaweekend bijna helemaal over op digitale informatievoorziening. Dat bespaart een hoop papier en is voor de organisatie en deelnemers ook veel flexibeler. Zo staat de officiële aankondiging al enige tijd op onze website.

Draken klasse
Een correspondent

De 47e editie van het Deltaweekend wordt dit jaar vanuit Colijnsplaat gevaren van 23 tot en met 25 juni. Voor het eerst in de historie van dit zeilevenement zullen er Draken als eenheidsklasse aan de start verschijnen.

Een correspondent

Deltaweekend 2017Na Zierikzee is in 2017 Colijnsplaat aan de beurt als uitvalshaven voor de 47e editie van het Deltaweekend. Drie dagen lang wedstrijdzeilen voor ORC/IRC boten, rond- en platbodems B/C en diverse eenheidsklassen. Ook jachten met een CR registratie en ongemeten jachten zijn als vanouds welkom. Alle banen worden dit jaar ten westen van de Zeelandbrug gevaren.

Een correspondent

DeltaweekendDe weersomstandigheden tijdens de laatste dag van het Deltaweekend 2016 vormden een ideale afsluiting van een meer dan geslaagd zeilevenement. De zon was volop aanwezig en ook de wind liet zich van zijn vriendelijke kant zien. Na drie dagen intensief zeilen kijken de deelnemers en de organisatie terug op een succesvol en goed verlopen zeilevenement.