Deltaweekend

Het Deltaweekend is één van de grootste zeilevenementen in Zeeland en wordt traditiegetrouw gezeild op de Oosterschelde vanuit Zierikzee en Colijnsplaat. Na 45 jaar werd in 2015 de naam Deltaweek gewijzigd in Deltaweekend en werden alle wedstrijden geconcentreerd in één weekend. Hier vind je alle Deltaweekend uitslagen, nieuws, foto's en video chronologisch geordend.

Colijnsplaat
Een correspondent

Na een prachtig vaarseizoen hier een korte update van het Deltaweekend. Na enig puzzelen hebben we de datum voor de volgende editie van het Deltaweekend vastgesteld. Dat wordt het weekend van 23 - 25 juni.
 

Deltaweekend 2022 sart ORC1
Kat

Deltaweekend 2022 - Op zaterdag zijn er weer heel wat mooie videobeelden geschoten op de ORC/ IRC en eenheidsklasse banen. Heb je ons zien varen en wil je een exclusieve video van je boot? Laat het dan even weten via onze Facebook Fanpagina. De videobeelden worden geselecteerd en geüpload op Vimeo. Vervolgens kan je ze vrij verspreiden op je eigen kanalen. Veel plezier ermee!

 

De Kreutz Ass van Kurt Kreutz is Zeeuws Kampioen in de ORC 1
Een correspondent

Zierikzee, 26 juni 2022 – De laatste dag van het Deltaweekend vormde een mooi slotakkoord van de 50e editie van dit oudste en grootse meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Zaterdag 25 juni hadden de zeilers te kampen met weinig wind, waardoor er minder wedstrijden gevaren konden worden en sommige deelnemers niet binnen de tijdlimiet konden finishen. De zondag maakte met iets meer wind en een mooi zonnetje een hoop goed. En in de ORC 1 klasse werd het op de derde dag toch nog spannend wie Zeeuws Kampioen zou worden.

De B&G met Tack Tronics zeilen, een van onze sponsoren
Een correspondent

Dag twee van het Deltaweekend werd gevaren met weinig wind. In de ochtend konden de deelnemers nog gebruik maken van een matige wind rond de 10 knopen. Na het middaguur zakte de wind steeds verder in, waardoor in sommige velden de wedstrijdleiding besloot de toch al korte banen verder in te korten.

Zelfsturende boeien, een noviteit bij het Deltaweekend (foto Monica Lamse)
Een correspondent

Zierikzee, 24 juni 2022 – Vandaag is de 50e editie van het Deltaweekend van start gegaan onder wisselende omstandigheden. De dag begon met rustig weer, maar in de loop van de dag wakkerde de wind aan tot 15 knopen met uitschieters in de buien. De deelnemers moeten vandaag een (lange) baan rond de boeien varen. De jubileumeditie introduceerde een noviteit met zogeheten robotboeien.

Het team van Extra Djinn winnaar van de alternatieve Veronicarace
Een correspondent

Colijnsplaat, 19 juni 2022 – De winnaar van de alternatieve Veronicarace komt volgende week terug naar Zierikzee om zijn titel Zeeuws kampioen in de ORC-2 klasse te verdedigen. Schipper Michel Dorsman van Jachtclub Scheveningen won afgelopen zaterdag de alternatieve wedstrijd van de Veronicarace.

Veronicarace
Ice

Alle weerberichten voorspellen het: in de nacht van zaterdag op zondag zal de zuideliijke stroming die overdag nog tropisch weer naar ons brengt onstabiel worden. Er worden gemiddelde windsnelheden voorspeld van 25-30 knopen wind en tijdens de buien en onweders spreken somige weerberichten van +40 knopen.

Veronicarace
Een correspondent

Met het Pinksterweekend voor de deur kijken we uit naar de start van ons jubileumprogramma: De Veronicarace op 18 en 19 juni! De deelnemers gaan ongetwijfeld nog een weekend het water op voor een rondje met hun crew en lopen de veiligheidsbepalingen nog eens goed na, zodat er bij de keuring op vrijdagmiddag 17 juni geen verrassingen zijn.

De spanning aan de start
Een correspondent

Deltaweekend en Veronica Race inschrijvingen staan open. Schrijf je nu in de voor de jubileumeditie van 2022

Deltaweekend
Een correspondent

Het wordt een drukke zeilmaand in juni. De jubileumeditie van de Veronicarace wordt eindelijk gevaren en aansluitend is er opnieuw een Deltaweekend voorzien.