Dongfeng Race Team

Dongfeng Race Team wint Volvo Ocean Race
Ice

Dongfeng Race Team met de Nederlandse zeilster Carolijn Brouwer aan boord heeft de goede gok gemaakt en wint verdiend de Volvo Ocean Race. Dongfeng koos vannacht met stalen zenuwen de kustroute en plukte daar op het einde van deze etappe de vruchten van. Meesterlijk staaltje van tactische navigatie van Dongfeng navigator Pascal Bidégorry en schipper Charles Caudrelier.

Dongfeng Race Team
Ice

Dongfeng Race Team wint comfortabel de Cardiff In Port Race. MAPFRE wordt tweede en Team Brunel derde. Deze top 3 uitslag is exact dezelfde weergave als de overal tussenstand in de Volvo Ocean Race.

Carolijn Brouwer
Ice

Afgelopen oktober begon Carolijn Brouwer met een duidelijke missie aan haar derde Volvo Ocean Race. De 44-jarige zeezeilster uit Scheveningen heeft met Dongfeng Race Team haar zinnen op de prestigieuze trofee gezet. Makkelijk gaat dat niet. Anderhalve week geleden verloren ze de leiding in het totaalklassement aan concurrent MAPFRE. Al bedraagt het verschil na 8 van de 11 etappes slechts 3 punten.

Team AkzoNobel
Een correspondent

Na drie dagen racen in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race, profiteren het Nederlandse team AkzoNobel en Dongfeng Race Team en van hun gekozen offshore route. Het Chinees/Franse team met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, gaat in de vierde etappe aan de leiding. Team AkzoNobel-schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning zeilen daar 5,51 zeemijl achter. De vloot bevindt zich momenteel ter hoogte van Brisbane.

Dongfeng Race Team
Een correspondent

In de tweede Volvo Ocean Race-etappe richting Kaapstad leidde het Chinees/Franse Dongfeng Race Team de vloot de Doldrums uit en zojuist de evenaar over.

Dongfeng Race Team
Een correspondent

Het Chinees/Franse Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, leidde vanmiddag de Volvo Ocean Race-vloot de Taag uit op weg naar Kaapstad. De zeven teams vlogen met de noord-noordoostenwind van 15 tot 22 knopen wind uit de startblokken van de tweede etappe.

MAPFRE
Een correspondent

Windstiltes langs de noordwestelijke kust van Spanje maakten een vroegtijdig einde aan Leg Zero, de kwalificatiewedstrijden de Volvo Ocean Race. Het racecomité kortte de vierde en laatste race van Leg Zero in tot 04.30 UTC vanmorgen.

Dongfeng Race Team, Volvo Ocean Race, Carolijn Brouwer
Een correspondent

Vanmorgen in alle vroegte versloeg het Chinese Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, het Spaanse MAPFRE in de Rolex Fastnet Race. Het onlangs aangekondigde Team Brunel van schipper Bouwe Bekking kwam als derde over de eindstreep, gevolgd door team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont.

Dongfeng Fastnet Race
Een correspondent

Dongfeng Race Team vloog vanmiddag uit de startblokken van de fameuze Rolex Fastnet Race. Het Chinese team met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord leidde de Volvo Ocean 65-vloot over de westelijke Solent.

Carolijn Brouwer
Een correspondent

Het Chinese Dongfeng Race Team selecteert Carolijn Brouwer (43) en de Française Marie Riou (35) voor de Volvo Ocean Race 2017-18.