Draak klasse

Team Provezza
Pit De Jonge

Ook de Drakenklasse ontsnapt niet aan de Coronamaatregelen. Het gemiddeld aantal deelnemers aan dit Open Belgisch Kampioenschap zakte, maar de kwaliteit van de deelnemers steeg.  Buitenlandse profzeilers grepen dit uitzonderlijke sportevent aan om toch naar Oostende te komen. Eindelijk was er weer een wedstrijd.

Benelux Trophy
Een correspondent

Het is u wellicht al ter ore gekomen, in België mogen er vanaf 1 juli 2020 weer zeilevenementen georganiseerd worden. Zoals het er nu uit ziet zullen er vanaf 1 september 2020 ook in Nederland weer zeilevenementen kunnen plaatsvinden. Nu hebben de Belgian Dragon Association en Nederlandse Draken Club de handen ineen geslagen om nog in 2020 een aantal mooi evenementen op te kaart te zetten en te bundelen om het ‘verloren seizoen een beetje in te halen’.

Draak zeilen Oostende
Pit De Jonge

Als Oostende de kroon is van de Belgische kust, dan is de Draak vast een van de kroonjuwelen. De iconische zeilboot is al meer dan veertig jaar thuis in de Montgomery jachthaven. De beste zeilers in deze eenheidsklasse van Oost Engeland, Nederland en natuurlijk België verzamelen van 8 tot en met 11 augustus voor het Open Belgisch Kampioenschap in deze voormalige Olympische eenheidsklasse.

Pieter Heerema
Een correspondent

In een sterk internationaal veld met 43 Draken heeft Team Pieter Heerema (NED 412) en zijn team ‘No Way Back’ op 9 september het Open Nederlands Kampioenschap Draak zeilen gewonnen.

Alex Helsen
Pit De Jonge

Opnieuw slaagde de Belgian Dragon Association er samen met de Royal North Sea Yacht Club er in een fair en sterk competitief open kampioenschap te houden op de grillige Noordzee. 25 deelnemers uit, natuurlijk, België maar ook Nederland, Engeland en -voor het eerst in lange tijd- Frankrijk  vertegenwoordigden de fine fleur van de Corinthian Draakteams uit de omgeving van de Noordzee.

Draak zeilen
Pit De Jonge

Van 2 tot 5 augustus wordt in Oostende het Open Belgisch Kampioenschap in de Draken klasse gezeild. Er worden 27 boten verwacht met de topzeilers van Oost Engeland, Nederland en natuurlijk België.

Ben van Cauwenbergh Draak zeilen
Pit De Jonge

Ben van Cauwenbergh liet op de smartphone de kansen berekenen bij het einde van de 4de manche of zijn Wayoutteam in aanmerking zou komen voor de nationale titel Draak zeilen. Of het opzettelijk was of niet maar in de laatste manche presteerde het inderhaast gevormde dream team het slechts in dit grillig verlopen zeilevenement.

Open Belgisch Kampioenschap Draak
Pit De Jonge

Windstoten boven de dertig knopen en een ruige zee hielden de vloot Draken binnen in de RNSYC jachthaven in Oostende.

Draak klasse zeilen
Pit De Jonge

Op 4 augustus komt traditiegetrouw een van de top zeilevenementen in België naar Oostende. De Draken klasse heeft dan zijn Belgische open kampioenschap. De meest dynamische en grootste eenheidsklasse is reeds enkele jaren terug op volle sterkte en beleefd weer de glorietijden.

Draak zeilen
Ice

Ontdek het Draak zeilen en stap aan boord van deze icoon van de zeilsport. In het weekend van 10 & 11 juni 2017 maken ervaren eigenaars en hun bemanningen plaats voor iedereen die met dit sierlijke en heel sportieve jacht wil proefzeilen.