Drimmelen

Drimmelen: finale van winterserie op 26 maart
Een correspondent

Afgelopen week is de 7de winterwedstrijd in Drimmelen gezeild. De wedstrijd vond plaats onder lichte windomstandigheden. Aan het eind van de wedstrijd viel de wind zelfs even weg. De ervaren wedstrijdleiding gaf de deelnemers via de marifoon door dat er wind op komst was, en dit bleek inderdaad het geval zodat de wedstrijd alsnog uitgevaren kon worden.

Vijfde wedstrijddag winterwedstrijd Drimmelen
Een correspondent

Afgelopen zondag 29 januari 2023 werd voor de vijfde keer de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Wedstrijddag 3 en 4 werden afgelast vanwege ijs en harde wind. Dit keer was sprake van een erg lastige situatie voor de start. Hans Westerbeek van de Draak Eckhart viel in de haven in het water en kon er maar net op tijd uitgehaald worden. Hij kwam in de ziekenwagen pas na een uur weer op de normale lichaamstemperatuur dankzij de hulpdiensten. Zijn lichaamstemperatuur bedroeg 34 °C. Gelukkig liep het goed af. Nog maar eens een wake-up call: koud water kan gevaarlijk zijn.

CSI Rakker
Een correspondent

Afgelopen zondag 27 november is de tweede wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was sprake van onverwacht mooi zeilweer. In tegenstelling tot de voorspelde harde regen en harde windvlagen was het droog en een gematigd windje uit zuid – zuidoost waardoor er veel halve wind en sportief gevaren kon worden.

 

Drimmelen weer volop in de race
Een correspondent

Afgelopen zondag 6 november is de eerste wedstrijddag van de winterserie 2022/2023 in Drimmelen gezeild. Er was weer sprake van een goed gevuld wedstrijdveld van bijna 40 zeilboten in alle soorten en maten. Gelukkig bereikte de wind niet de voorspelde vlagen van 28 knopen waardoor alle geplande wedstrijden in de diverse klassen gevaren konden worden.

winterserie Drimmelen
Een correspondent

Op zondag 6 november 2022 zal de 46e winterserie in Drimmelen weer van start gaan. Nieuw is dat er ook een ORC Double Handed Klasse gevaren kan worden voor de sportieve teams onder de zeilers.  Echter net zoveel plezier beleven de winterzeilers met hun cruisers in de SW-klassen. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor dit toegankelijke en gezellige evenement, tevens zijn voordelige winterplekken beschikbaar voor de deelnemers aan deze winterserie.

Drimmelen sluit rockend winterseizoen af 
Een correspondent

Zondag 27 maart waren de finales in Drimmelen. De laatste winterwedstrijd kende echter weinig wind en ingekorte wedstrijdbanen. Het echte vuurwerk kwam pas na de wedstrijd tijdens het zeilfeest met een Amsterdamse rockband. 

Ultieme zeildag Winterwedstrijden Drimmelen 
Een correspondent

Zondag 13 maart 2022 was het weer zover. Er werd eindelijk weer gestart op de Amer in het Brabantse Drimmelen. De twee wedstrijddagen van vorige maand waren afgelast vanwege de dit jaar erg stevige Februari-stormen. Het werd een ultieme wedstrijddag met veel zon en een prachtige zeilbries van 4bft met vlagen van 5bft. 

Winterwedstrijden Drimmelen
Een correspondent

Op zondag 20 februari kan er eindelijk weer volop gezeild worden in Drimmelen. De overheid laat de teugels eindelijk vieren. En diezelfde overheid heeft de organisatie in Drimmelen hard nodig om in het rivierengebied, naast een natura 2000 gebied als de Biesbosch, te mogen blijven wedstrijdzeilen.

Winterwedstrijd Drimmelen
Een correspondent

Tijdens de tweede winterwestrijd op zondag 28 November in Drimmelen waren de omstandigheden zodanig wisselend qua windsterkte, maar ook qua windschiftingen, dat de tussenstanden danig zijn gewijzigd.

Winterwedstrijd Drimmelen
Een correspondent

Zondag 7 November 2021 start voor de 45e keer de winterserie in Drimmelen. Na een corona break wordt er eindelijk weer gezeild op de Amer, het Hollands Diep en de Merwede. Het is een goed bezette winterserie welke niet alleen geschikt is voor de fervente wedstrijdzeiler, maar ook voor de toerzeiler die eens een wedstrijdje in clubverband wil zeilen. Momenteel hebben reeds 43 deelnemers zich ingeschreven.