DutchSail

DutchSail

DutchSail is het Nederlandse Team dat onder leiding van schipper Simeon Tienpont deelneemt aan de 36e America's Cup. Nederland is al eeuwenlang geducht en geroemd als zeilnatie. In 2020 en 2021 willen ze die reputatie waarmaken tijdens de prestigieuze America's Cup zeilwedstrijd.

Simeon Tienpont
Ice

De jaarlijkse Noordzee Club lezing stond dit jaar helemaal in het teken van het oudste sportevenement ter wereld, de America’s Cup. En specifiek de Nederlandse deelname aan de Cup. Dirk-Jan Zweers, voorzitter van de Noordzee Club, laat weten dat zijn vereniging met het organiseren van deze lezing dit jaar van harte het DutchSail America's Cup initiatief ondersteunt. “Dit is de Formule 1 van het wedstrijdzeilen, daar willen we als Nederland toch bij zijn.

DucthSail
Ice

America’s Cup uitdagers, DutchSail, Maltus Altus Challenge en Stars en Stripes, hebben uitstel gekregen om een deel van hun inschrijvingsgeld te betalen. Emirates Team New Zealand (ETNZ) en Lunna Rossa laten ons weten dat ze ten minste één van de lopende arbitragezaken heeft afgehandeld.

Simeon Tienpont
Ice

DutchSail schipper Simeon Tienpont en CEO Eelco Blok bezochten afgelopen week de Royal New Zealand Yacht Squadron en kregen een rondleiding op de basis voor de America's Cup uitdagers op Wynyard Point.

Louis Balcaen
Ice

Tijdens de opening van de Team Base van het Nederlandse America’s Cup team vertelde Simeon Tienpont ons dat de kans op een Belgische zeiler in de 36ste America’s Cup heel groot is.

Simeon Tienpont
Ice

Vandaag vond onder leiding van Simeon Tienpont, de initiatiefnemer van Team The Netherlands, de symbolische opening plaats van zijn Team Base in het Topsportcentrum Scheveningen. Dit ter voorbereiding van een Nederlandse deelname in de 36e America’s Cup.

America’s Cup
Ice

36e America’s Cup, we are in! Zo luidt de aankondiging van de symbolische opening van de Team Base in Scheveningen op 23 januari door Team The Netherlands.

America’s Cup
Ice

Het is officieel; Emirates Team New Zealand en het Royal New Zealand Yacht Squadron hebben zojuist een ongewoon persbericht verzonden waarin we lezen dat Nederland aanvaard werd als zesde uitdager (Challenger) voor de 36ste America’s Cup.

Simeon Tienpont
Ice

Simeon Tienpont wil met een Nederlands team in 2021 strijden om de America’s Cup in Auckland, Nieuw Zeeland. Volgens een interne mailing naar de clubleden van twee Koninklijke jachtclubs in Muiden en Rotterdam zou in de laatste 48 uur voor het sluiten van de early bird inschrijvingen de Nederlandse uitdager zich aangemeld hebben.