Emma Plasschaert

Emma Plasschaert begon haar zeilcarrière zoals zovele in de optimist. In 2008 schakelde ze na 5 jaar Optimist wedstrijden over naar de Europe-klasse. In haar eerste jaar werd Emma al meteen derde bij de dames onder 17 jaar. In 2010 werd Emma Plasschaert gevraagd de overstap te maken naar de Olympische dames boot Laser Radial. Ze werd opgenomen in het Laser Talent team van Wind en Watersport Vlaanderen, een groep zeilers die gevormd werd rond Evi Van Acker.

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert, regerend wereldkampioene Laser Radial zeilen, heeft deze week ook het open kampioenschap van Australië en Oceanië gewonnen.

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert is tweede geworden tijdens de World Cup Series in Miami, de tweede Wereldbeker serie van het seizoen. De overwinning was voor de Britse Alison Young. Voor Plasschaert is het een tweede zilveren medaille op een rij. Ook tijdens de eerste Wereldbeker in het Japanse Gamagori werd Emma tweede.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Na drie dagen zeilen op de Wereldbeker in Miami, heeft Emma Plasschaert de leiding genomen in de Laser Radial klasse. Op dit moment ligt Emma 22 punten voor op de Japanse Manami Doi en 23 punten op de Deense Anne Marie Rindom (bronzen medaille Rio 2016).

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert heeft tijdens de eerste wedstrijd van de World Cup serie een tweede plek behaald in Gamagori, Japan. Tijdens de medalrace eindigde Emma op een vijfde plek.

World Cup series in Gamagori, Japan
Ice

Emma Plasschaert klimt naar een derde plaats in de Laser Radial klasse tijdens de World Cup series in Gamagori, Japan. Dat zijn dertien plaatsen beter dan op de eerste dag.

Delta Lloyd Regatta
Ice

Tijdens de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn diverse klassementen op de kop gezet.