Europe klasse

De populaire Europe klasse kijkt weer uit naar haar OBK bij de Royal North Sea Yacht Club
Pit De Jonge

Het is stilaan een traditie: het OBK is hét hoogtepunt voor de sterke Europe klasse in Oostende. Net geen zestig deelnemers en uit zeven landen illustreert het belang.

Benelux kamioenspappen zeilen
Een correspondent

Op 13, 14 en 15 augustus 2022 organiseert de Royal Yacht Club Belgium (RYCB) samen met W.V. Scharendijke (WVS)  de feestelijke 50ste editie van de Benelux kampioenschappen.

meer dan 100 zeilers naar Broechem voor de Orlentbeker
Een correspondent

De weergoden waren dit weekend goed gezind en dat hebben ze op ZSC Broechem (de zeil- en surfclub te Broechem) geweten. Dit weekend organiseerde ze, na 2 jaar corona afwezigheid, weer hun befaamde Orlentbeker. Het was reeds de 18de editie van deze wedstrijd waar in 3 jeugdklassen gestreden wordt voor de felbegeerde wisselbekers. Ex-winnaars zijn geregeld doorgegroeid naar nationale en internationale zeilkampioenen.
 

Royal North Sea Yacht Club
Een correspondent

De Royal North Sea Yacht Club, of kortweg RNSYC, had de eer opnieuw het Belgisch kampioenschap Finn en Europe te mogen organiseren. Daarbij waren de Europe's aanwezig met 56 boten uit 6 verschillende landen en de Finn klassemet 25 boten uit België, Nederland en Duitsland.