Evi Van Acker

Evi Van Acker is een olympische zeilster. Ze is geboren in op 23 september 1985 in Gent, België. Ze zeilt in de olympische Laser Radial klasse en werd tweemaal Europees kampioen. Haar trainer/coach is Wil van Bladel. Hier vind je een chronologisch overzicht van alle nieuwsfeiten en prestaties.

Evi Van Acker en Bart Van Hooreweghe
WWSV

Evi Van Acker zal vanaf 1 juli de topsport werking leiden bij de Vlaamse zeil- en surf federatie, Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV).

Red Dolphins L30
Ice

Jonas Gerckens verwelkomt deze week in Marseille samen met zijn Red Dolphins bemanning Evi Van Acker aan boord van zijn L30 zeilboot en dit ter gelegenheid van het L30 Europees Kampioenschap voor de Bemanningen dat van 21 tot 23 augustus gezeild wordt.

Evi Van Acker
Ice

Olympisch zeilster Evi Van Acker (BEL) in de Laser Racial klasse heeft vandaag medegedeeld dat ze stopt met zeilen. Dit jaar won ze nog zilver op het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Medemblik. Evi ziet een nieuwe voorbereiding naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio niet meer zitten.

Evi Van Acker pakt opnieuw de leiding
Ice

De Belgische zeilster Evi Van Acker staat opnieuw op de eerste plaats na acht wedstrijden op het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Medemblik . Evi eindigde in de eerste wedstrijd van de vierde wedstrijddag op de derde stek, en deed die prestatie in de tweede regatta over.

Evi Van Acker
Ice

Voor Evi Van Acker is de derde dag van het Wereldkampioenschap Laser Radial in het Nederlandse Medemblik er een met hoogtes en laagtes geweest. De 31-jarige Gentse eindigde woensdag in de eerste regatta op de tweede plaats, maar finishte in de tweede pas als vijftiende, haar slechtste resultaat tot dusver.

Evi Van Acker
Ice

Belgisch olympisch zeilster Evi Van Acker staat na de tweede dag aan de leiding op het WK Laser Radial zeilen in Medemblik.

Evi Van Acker
Ice

Belgisch olympisch zeilster Evi Van Acker staat na één dag zeilen op de tweede plaats in de tussenstand het WK Laser Radial zeilen in Medemblik. Evi werd op maandag vierde en derde in de eerste twee wedstrijden. De Sloveense Kim Pletikos neemt voorsprong met twee punten. De Duitse Svenja Weger is derde.

Evi Van Acker
Een correspondent

De Belgische zeilsters Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen vanaf volgende week maandag in het Nederlandse Medemblik deel aan het Wereldkampioenschap Laser Radial zeilen. Van Acker, die vorig jaar op de Olympische Spelen in Rio net naast het podium viel, wil haar eerste plaats op de wereldranglijst eer aandoen met de wereldtitel.