Finn klasse

Benelux kamioenspappen zeilen
Een correspondent

Op 13, 14 en 15 augustus 2022 organiseert de Royal Yacht Club Belgium (RYCB) samen met W.V. Scharendijke (WVS)  de feestelijke 50ste editie van de Benelux kampioenschappen.

Antwerp Sustainability Cup
Pit De Jonge

Dit weekend, op 12 en 13 maart ontpopt het Galgenweel (Antwerpen L.O.) zich als het stadion voor de zeilcompetitie. De beste Belgische zeilers en zeilsters in de Snipe klasse (2-zit mixed) en Finn klasse (1 zit- heren) komen tegen elkaar uit op zaterdag en zondag. Er komen ook Nederlandse, Duitse, Poolse, Griekse en Spaanse topzeilers aan de start.

Nederlands Kampioenschap Finn klasse
Een correspondent

Finn klasse brengt nu ook haar Nederlands Kampioenschap onder bij de North Sea Regatta.

Winnaars Open Kampioenschap Finn Klasse
Een correspondent

Het Open Kampioenschap Finn klasse gaat dit jaar door op de spuikom in Oostende. De organisatie koos ervoor om in 2021 het kampioenschap Finn klasse opnieuw te organiseren op een binnenwater. Reden daarvoor is: zoveel mogelijk starters aan de lijn krijgen. 

Nicholas Heiner
Watersportverbond

In de allerlaatste olympische wedstrijd van de Finn klasse, laat Nicholas Heiner een van zijn beste races van het toernooi zien. Heiner komt goed van de startlijn en zeilt zich steeds verder naar voren. Vlak voor de finish, bij de laatste boeironding ligt Heiner op kop en daarmee op een bronzen medaille.

Nicholas Heiner wk finn zeilen
Watersportverbond

Nicholas Heiner laat op de laatste dag van het WK Finn zijn echte kwaliteit zien en sluit het toernooi af met een tweede en een eerste plaats. Met dit resultaat klimt de zeiler uit Enkhuizen naar een 8ste plaats in de einduitslag. Daarmee passeert de Heiner olympisch kampioen Giles Scott in de ranglijst. Maar het was niet eind goed, al goed. Want een achtste plaats is niet wat Heiner in gedachten had voor dit laatste grote toernooi voor de Spelen.

Nicholas Heiner Finn zeilen
Watersportverbond

Aanstaande zaterdag 8 mei start het Wereldkampioenschap Finn zeilen in Porto, Portugal. Voor Nicholas Heiner, die al geplaatst is voor de Olympische Spelen van Tokio, is dit de laatste grote krachtmeeting voor de Spelen. De Finn-klasse zelf spreekt van de ‘65ste Gold Cup’, zoals dit toernooi traditioneel genoemd wordt. Meer dan 60 zeilers uit 33 landen  zijn ingeschreven. Het is de eerste keer dat de hele vloot samenkomt sinds de Finn Gold Cup 2019 in Melbourne, Australië. Op dat WK pakte Heiner het zilver.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Op het Europees Kampioenschap in de Finn klasse eindigt Nicholas Heiner op een 11de plaats. Voor de kust van Vilamoura hadden meerdere zeilers moeite om constant te presteren. Veel variatie in windkracht en richting gecombineerd met lange wedstrijdbanen zorgden voor veel grote verschillen.

Finn zeilen
Watersportverbond

Het Europees Kampioenschap in de olympische Finn klasse wordt dit jaar gezeild in Vilamoura, Portugal. Nicholas Heiner, die al geplaatst is voor de Olympische Spelen neemt het in dit toernooi op tegen zo een 50 zeilers uit 28 landen. Dit EK wordt wel gezien als het begin van het olympische afscheid van deze populaire boot, aangezien de Finn klasse na Tokyo de olympische status verliest.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Op de laatste dag van het Europees Kampioenschap in de olympische Finn klasse klimt Nicholas Heiner door naar de vijfde plaats. Winnaar is de Hongaar Zsombor Berecz die daarmee de Engelsman Giles Scott voor blijft, op de derde plaats eindigt de jonge Spanjaard Joan Cardona Méndez. Heiner zeilde sterk en wist ook op de laatste dag te klimmen in het klassement, maar bleef op de vijfde plaats steken.